Nieuwsfeed

Waar geeft stellingbouwer Michel Van Den Brande (61) geld aan uit? “Mijn Lamborghini staat even op stal, want hij kost maandelijks 1.500 euro aan benzine”

Ondernemer Michel Van Den Brande (61) begon zijn carrière op de werf en wist op te klimmen van arbeider tot bedrijfsleider. Waar geeft ’s lands bekendste stellingbouwer graag geld aan uit? En hoe rijk is de ‘The Sky is the Limit’-ster die zelden een blad voor de mond neemt? Hij vertelt het in onze rubriek Centen en percenten. “Dat ik me tegenwoordig een boterham met een dikke laag choco kan permitteren, dank ik aan hard werken.”

Krantenkoppen in België

Onderzoek op haarlokken werpt licht op Beethovens doodsoorzaak én zijn afstamming: “Ergens zit er een buitenechtelijk kind”

Een genetische aanleg voor leverproblemen, een hepatitis B-infectie en zijn algemeen bekende voorliefde voor alcohol, speelden een belangrijke rol in de dood van Ludwig van Beethoven. Dat heeft een internationaal onderzoeksteam ontdekt door verschillende haarlokken van de wereldberoemde Duitse componist onder de loep te nemen. En ze ontdekten nog meer: zo blijkt de virtuoos genetisch niet verwant met alle andere

Lees meer »

Dit is wat jaren van toeristenritjes doen met een olifant

Olifanten staan dan wel bekend om hun grootte en kracht, de machtige dieren zijn niet gemaakt om toeristen te vermaken – laat staan op hun rug te dragen. Een Thaise reddingsgroep toont de pijnlijke gevolgen van zulke toeristenritjes met een opvallende foto. In beeld is de 71-jarige Pai Lin. Haar ruggengraat is compleet misvormd na 25 jaar werken in de

Lees meer »

Een maand na de zware aardbeving in Turkije en Syrië: “Ook mentaal moet bij de mensen veel heropgebouwd worden”

Exact een maand na de verwoestende aardbevingen in Syrië en Turkije, is de volledige omvang van de ramp nog steeds niet te overzien. Miljoenen mensen zijn dakloos. Sommigen vinden onderdak in net aangelegde wooncontainers, maar de echte heropbouw moet nog starten. "Ook in de hoofden van de mensen moet veel heropgebouwd worden", vertelt journalist Jens Franssen in "De ochtend" op

Lees meer »

“Dodental door cycloon Freddy in Malawi zal oplopen tot 1.000”

Het dodental van de tropische storm Freddy zal in Malawi wellicht oplopen tot meer dan 1.000 slachtoffers. Dat heeft de nationale autoriteit voor rampenbeheer dinsdag gemeld aan het Duitse persagentschap dpa. “Er zijn zeven dagen verstreken, en de kans om mensen die in de modder vastzitten levend terug te vinden, is klein”, vertelt Charles Kalemba, een hoge ambtenaar bij de

Lees meer »

Ook op zijn 96ste zorgt Sir David Attenborough nog voor controverse: nieuwe reeks ‘Wild Isles’ roept op om natuur beter te beschermen

Sir David Attenborough (96) heeft nog maar eens een nieuwe documentairereeks klaar. ‘Wild Isles’ vertelt over de Britse eilanden en de teloorgang van de natuur daar. Een soort testament, dat nog voor het op antenne gaat al voor heisa zorgt. Want als het over het beschermen van de natuur gaat, is Attenborough nog zo jong en strijdvaardig als een zekere

Lees meer »