Nieuwsfeed

Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “2 op de 3 volwassen patiënten zijn vrouwen”

Astma treft 10 à 15 procent van de kinderen en 6 à 8 procent van de volwassenen, maar niet iedereen weet dat hij of zij aan astma lijdt. Nochtans zijn er wereldwijd meer dan 300 miljoen astmapatiënten. We vroegen longarts dr. Guy Brusselle (UZ Gent) naar hoe je astma kunt voorkomen, herkennen en behandelen. “Genezen is eerder uitzonderlijk, maar in bepaalde gevallen is het mogelijk.”

Krantenkoppen in België

Bij Engie al actief aangeboden, bij andere leveranciers is het nog stil(ler): wat je moet weten over het dynamische energietarief

Het dynamische energietarief moet, volgens energie-experts en overheidsinstanties, een cruciale rol vertolken binnen de energietransitie. De vijf grootste leveranciers van stroom en gas zijn zelfs verplicht om zo’n tarief aan te bieden. Wanneer we de websites van die spelers uitpluizen, vinden we daar in de realiteit echter weinig van terug. Mijnenergie.be polste naar de huidige stand van zaken.

Lees meer »

Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”

Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een

Lees meer »

LIVE. Mis morgen niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Morgenmiddag om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het

Lees meer »

PORTRET. Pin-upgirl Samantha Fox krijgt Netflix-reeks: “Toen ik 16 was vroegen ze me om topless te gaan in de krant, mijn moeder barstte van trots”

Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Samantha Fox (56) kan erover meespreken. Hét Britse glamourmodel van de jaren tachtig onderging het al op school en toen haar tieneridool haar brutaal aanrandde. Met haar topless foto’s deed ze al op haar zestiende ‘The Sun’ verkopen, mét topje verkocht ze 30 miljoen platen. Dat en nog veel meer komt aan bod in de serie die

Lees meer »