Nieuwsfeed

Wat zijn de symptomen van astma, hoe gevaarlijk is het en kan je ervan genezen? “Sterk parfum of sigarettenrook kan een aanval uitlokken”

Astma treft 10 à 15 procent van de kinderen en 6 à 8 procent van de volwassenen, maar niet iedereen weet dat hij of zij aan astma lijdt. Nochtans zijn er wereldwijd meer dan 300 miljoen astmapatiënten. We vroegen longarts dr. Guy Brusselle (UZ Gent) naar hoe je astma kunt voorkomen, herkennen en behandelen. “Genezen is eerder uitzonderlijk, maar in bepaalde gevallen is het mogelijk.”

Krantenkoppen in België

Tientallen gewonden na aardbeving in Iran

In het noordwesten van Iran zijn bij een aardbeving tientallen mensen gewond geraakt. Volgens Iraanse media deed de schok zich in de nacht van donderdag op vrijdag voor nabij de stad Khoy. Het Amerikaanse seismologische instituut USGS meldde dat de beving een kracht had van 5,6.

Lees meer »

Lauren Versnick speelt eerste hoofdrol in Streamz-reeks ‘Déjà Vu’: “De tranen zijn écht, maar vanuit dankbaarheid en geen tristesse”

Haar eerste hoofdrol en meteen all the way. Lauren Versnick (28) leerde voor het nieuwe seizoen van de Streamz-reeks ‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’ cello spelen in amper twee maanden tijd. Zonder enige muzikale achtergrond. “Af en toe knetterde het in mijn bovenkamer”, vertelt de actrice die zich in Los Angeles klaarstoomde voor de rol van Eva, een professionele

Lees meer »

“Ze is gemáákt voor grote shows”: twintig jaar geleden werd Natalia tweede in ‘Idool’, nu is ze een van de strafste zangeressen van het land

Het is een klassieke vraag in zaalquizzen. “Wie won in 2003 de eerste editie van ‘Idool’ op VTM?” Het antwoord is natuurlijk Peter Evrard (48), de man uit Vosselaar met de fantastische rockstem. Maar helaas voor Peter, de échte grote winnaar van die show werd het meisje dat hij in de finale versloeg: de al even Kempische Natalia Druyts (42).

Lees meer »

Drie toppolitici over de kracht van TikTok: “Twitter is de riool van Vlaanderen, TikTok is amusant en positief”

Alle Belgische overheidsdiensten, gemeenten en ministers moeten TikTok van hun werktelefoon en -computer bannen. Dat vraagt Staatsveiligheid. Wat zeggen fervente TikTokkers als Conner Rousseau (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Petra De Sutter (Groen) over hun account? Waarom zijn ze zo fanatiek op het medium? “Het is een ideaal middel om extreemrechts te counteren”, aldus Rousseau en De Sutter.

Lees meer »

Witte Huis dringt aan op strengere regels middelgrote banken zonder Congres om toekomstige bankcrisis te voorkomen

De regering Biden heeft vandaag een beperkte lijst van nieuwe maatregelen voorgesteld om middelgrote banken te versterken. Banken met activa tussen 100 miljard dollar (91,7 miljard euro) en 250 miljard dollar (229,2 miljard euro) moeten meer liquide middelen aanhouden, hun kapitaal verhogen, regelmatig stresstests ondergaan en “levenstestamenten” opstellen met details over hoe ze kunnen worden afgewikkeld, aldus het Witte Huis.

Lees meer »

Aan werk gelinkte stress kost Britse economie 28 miljard pond per jaar

Stress gelinkt aan het werk of burn-out kosten de Britse economie elk jaar 28 miljard pond (bijna 32 miljard euro) en veroorzaken 23,3 miljoen ziektedagen op het werk. Dat blijkt uit een studie die woensdag werd gepubliceerd. Een vijfde van de Britten heeft het emotioneel moeilijk, in ons land gaat het volgens de studie om 11 procent van de bevolking.

Lees meer »

Peperdure collier van Fabiola geveild bij Sotheby’s: waarom het juweel niet om de hals van Mathilde hangt

Een waardevolle halsketting van wijlen koningin Fabiola gaat vandaag onder de hamer bij Sotheby’s. Het wereldvermaarde veilinghuis verwacht een opbrengst tussen 650.000 en 850.000 euro. Hoogst uitzonderlijk, want normaal gezien doen koningshuizen alle moeite om hun juwelen binnen de familie te houden. Waarom gaat dit erfstuk niet naar koningin Mathilde, haar lievelingsnicht? En welke bijzondere stukken heeft Mathilde wél geërfd?

Lees meer »

Siegfried Bracke reageert voor het eerst op heisa rond “onwettige” pensioenextra’s: “Ik zit ruim 1.000 euro onder het maximum”

Siegfried Bracke heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op het nieuws van de “onwettige” pensioenextra’s die hij als voormalig Kamervoorzitter voor N-VA jarenlang zou hebben ontvangen. “Ik maak me geen illusies. Winnen doe je hier nooit”, zo schrijft hij in een lange column op opiniewebsite Doorbraak.be, waarin hij ook erg scherp is voor zijn eigen partij.

Lees meer »

Noord-Korea wijt toenemende spanningen op schiereiland aan VS

Het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten ervan de spanningen “opzettelijk” op te voeren door gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea te houden. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Bij die oefeningen was volgens het ministerie een B-52-bommenwerper betrokken.

Lees meer »