Nieuwsfeed

Wereldwijde IT-storing bij Lufthansa veroorzaakt chaos: duizenden passagiers getroffen

Duizenden passagiers zijn het slachtoffer van door vertragingen en annuleringen van vluchten als gevolg van een wereldwijde computerstoring bij Lufthansa Group. De computersystemen voor onder meer het inchecken en het boarden werken sinds vanochtend niet meer. Volgens Lufthansa zou de grote IT-panne veroorzaakt zijn bij werken aan een spoorlijn in Frankfurt.

Krantenkoppen in België

Klasgenote die Luise (12) met messteken doodde nu zelf opgejaagd wild: “Haar moeder heeft haar nochtans de juiste waarden bijgebracht”

De twee jonge meisjes die in de Duitse gemeente Freudenberg hun klasgenote Luise (12) om het leven gebracht hebben, krijgen heel wat doodsbedreigingen. “Ze zijn zelf opgejaagd wild geworden”, stelt Josephine Ballon als experte in online haat. Een collega van de moeder van de 13-jarige hoofdverdachte snapt niet hoe het zo ver is kunnen komen. “Ik ken haar mama als

Lees meer »

Chinese regering over arrestatiebevel Poetin: “Let op met dubbele standaarden”

De Chinese regering heeft voor het eerst gereageerd op het arrestatiebevel dat het Internationaal Strafhof (ICC) vorige week uitvaardigde tegen de Russische president Vladimir Poetin. “Het ICC moet een objectief en rechtvaardig standpunt innemen en dubbele standaarden voorkomen”, aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Buitenlandse Zaken. Hij riep het hof ook op om de “immuniteit van staatshoofden” te

Lees meer »

Zo jaloers, dat hij haar de dood injoeg: hoe affaire tussen twee vrouwen tragisch voorbeeld is van vergeten ‘homocaust’

De nazi’s veroorzaakten niet alleen uitzonderlijk leed onder de joodse gemeenschap, maar joegen ook veel personen uit de LGBT+-gemeenschap de dood in. Het verhaal van de joodse Martha, die een passionele relatie aanknoopte met de Gentse Yvonne en dat met haar leven bekocht, is een tragisch voorbeeld van die ‘homocaust’. De Dossinkazerne in Mechelen toont haar relaas en dat van

Lees meer »

Sportsectoren vragen in gezamenlijk statement overleg over totaalverbod gokreclame

De belangenbehartigers van het wielrennen, basketbal, voetbal en de organisatoren van grote sportevenementen vragen overleg over het totaalverbod tegen gokreclame. Dat schrijven ze in een gezamenlijk statement. De Kamercommissie Justitie zette eerder deze maand in eerste lezing het licht op groen voor een wetsvoorstel dat de goksector aan banden legt, onder meer door een principieel reclameverbod in te voeren.

Lees meer »

Voorvechter van onderwijs voor meisjes in Afghanistan “met geweld” gearresteerd

Matiullah Wesa, “voorvechter van onderwijs voor meisjes” in de Afghaanse hoofdstad Kaboel opgepakt. Dat meldt de Bijstandsmissie van de Verenigde Naties in Afghanistan (UNAMA) dinsdag op Twitter. UNAMA roept de “de facto autoriteiten op om zijn verblijfplaats, de redenen voor zijn arrestatie te verduidelijken en zijn toegang tot wettelijke vertegenwoordiging en contact met zijn familie te verzekeren”.

Lees meer »