Nieuwsfeed

11 vrouwen én ministers van Buitenlandse Zaken maken vuist tegen taliban en regime in Iran: “Pas wanneer vrouwen veilig zijn, is iedereen veilig”

Op de internationale veiligheidsconferentie in München hebben liefst 11 vrouwen die minister van Buitenlandse Zaken zijn hun steun uitgesproken voor alle vrouwen van Afghanistan en alle inwoners van Iran die niet in vrijheid kunnen leven. 10 van hen poseerden voor een bijhorende selfie.

Krantenkoppen in België

‘Agressieve’ oehoe die nest verdedigt maakt eerste slachtoffer: “Probeer historische Wal te mijden en let op”

Jarenlang woont er al een koppel oehoes in de binnenstad van Maaseik, maar sinds vorig jaar vallen ze in de broedtijd voorbijgangers aan op de historische Wal van de stad. “Deze week kregen we alweer de eerste meldingen binnen”, vertelt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) die de inwoners wil waarschuwen. “Vreemd genoeg hebben de oehoes het altijd op mensen met

Lees meer »

Voorvechter van onderwijs voor meisjes in Afghanistan “met geweld” gearresteerd

Matiullah Wesa, “voorvechter van onderwijs voor meisjes” in de Afghaanse hoofdstad Kaboel opgepakt. Dat meldt de Bijstandsmissie van de Verenigde Naties in Afghanistan (UNAMA) dinsdag op Twitter. UNAMA roept de “de facto autoriteiten op om zijn verblijfplaats, de redenen voor zijn arrestatie te verduidelijken en zijn toegang tot wettelijke vertegenwoordiging en contact met zijn familie te verzekeren”.

Lees meer »

Zuhal Demir: “CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA,  die volgens hem “de ziel van Vlaanderen” op het spel zet. “CD&V heeft zelf de ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in

Lees meer »

Chatbot zet Belg aan tot zelfdoding

Een Belg, vader van een jong gezin, heeft zichzelf van het leven beroofd na lange gesprekken met een chatbot, schrijft La Libre. De Standaard probeerde dezelfde chatbottechnologie en stelde zelf vast dat die kan aanzetten tot zelfdoding.

Lees meer »

LIVE PARIJS NICE. Bergkoning Gregaard sprokkelt punten en laat zich uitzakken, Lotto-Dstny controleert mee in het peloton

De vijfde rit van Saint-Symphorien naar Saint-Paul-Trois-Châteaux (212,4 km) biedt De Lie, Merlier en co vandaag mogelijk een laatste spurtkans. Mogelijk, want de twee beklimmingen van tweede en één van derde categorie in de eerste 35 kilometer nodigen uit tot het opzetten van een lange vlucht die wel eens tot de finish kan dragen. Na de pittige aanvangsfase vlakt het

Lees meer »

Lies (40) zal haar tweede kankerdiagnose niet overleven, maar moet blijven werken: “Ik vind het oneerlijk, maar ik wil geen financiële krater achterlaten”

“Ik moet kiezen tussen herinneringen maken met mijn zoontje of de financiële toekomst van mijn gezin.” Lies Gooris (40) heeft kanker, en dat al voor de tweede keer. De eerste keer ziek worden deed haar spaargeld verdampen. Dus werkt ze nu voort. “Als je de boodschap krijgt: ‘je gaat sterven’, dan vind ik het onze maatschappij onwaardig dat we mensen

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Hoe kan je proberen om geprivilegieerde pensioenregimes die niet meer van deze tijd zijn af te schaffen, als de politiek voor zichzelf nog een achterpoortje vindt?”

“Schandaal na schandaal klinkt het luid dat de politiek het goede voorbeeld moet geven. Nu écht. We moeten ze geloven. Op hun communiezieltje. Maar nog steeds staat Kristof Calvo (Groen) te roepen aan de zijlijn over een betere politieke cultuur – en hij roept over niks anders. En dan wordt het wel erg moeilijk om elders met veel autoriteit en

Lees meer »

“Via mijn doctoraat ben ik zeker van een stabiel inkomen”: zo gaat het nog met Angela uit ‘Temptation Island’

Zo’n drie jaar geleden leerden we Angela (29) kennen aan de zijde van haar (toen nog) vriend Christian om de ultieme relatietest aan te gaan, aka ‘Temptation Island’. Sindsdien ontpopte de krullenbol zich tot ondernemer, kijkt ze reikhalzend uit naar haar doctoraatsdiploma, is ze een populaire influencer en droomt ze van een acteercarrière. Hoe gaat het nog met de ambitieuze

Lees meer »