Nieuwsfeed

2.000-tal Vlamingen maken krachtig statement tegen pesten: “Een stippellijn van 2 kilometer lang”

Voor de grote afsluiter van achttiende antipestweek vormden honderden Aarschottenaren een stippellijn tegen pesten. Tijdens de STIP IT-dag doken verschillende bekende koppen op, zoals Kawtar Ehlalouch en twee #LikeMe-sterren. Na de stippellijn kon iedereen terecht in Park Schoonhoven voor een antipestspel, springkasteel en een foodtruckfestival.

Krantenkoppen in België

Hoe de romance tussen N-VA en CD&V na 20 jaar eindigt in een bittere breuk: “Zij heeft een vechtersmentaliteit binnengebracht”

De Vlaamse regering heeft een akkoord over stikstof, maar niet zonder afgelopen week haar diepste crisis ooit te beleven. Die draaide niet alleen om stikstof, het werd een strijd op leven en dood tussen twee partijen. En zeggen dat CD&V en N-VA ooit samen een kartel vormden, afgesloten op … 14 februari. Ze stonden samen op verkiezingsaffiches en vierden samen

Lees meer »

Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor een uitputtingsslag: het einde van de acties bij Delhaize is nog niet in zicht

62 van de 65 Vlaamse winkels die Delhaize aan een zelfstandige ondernemer wil overdragen, waren woensdag open. Maar twee weken nadat de eerste staking uitbrak, lijkt het personeel nog lang niet moegestreden. Dit weekend gaan de meeste winkels alweer dicht, ook in de komende dagen vallen opnieuw stakingen te verwachten en als een Delhaize wél open is, zijn veel schappen

Lees meer »

Israëlische vrouwen komen als ‘handmaids’ op straat: tevergeefs, nieuwe wet beschermt premier Netanyahu tegen afzetting

Ondanks massale protesten in Israël tegen de justitiële hervorming, wordt het dan toch een pak moeilijker om een premier onbekwaam te laten verklaren. Het parlement zette na een nachtelijk debat het licht op groen voor een wetswijziging. In de laatste lezing stemden 61 van de 120 parlementsleden voor, 47 waren tegen. De andere volksvertegenwoordigers waren afwezig of onthielden zich. Als

Lees meer »

Kamervoorzitter Eliane Tillieux stuit op duizenden euro’s onwettige pensioenextra’s voor Herman De Croo en Siegfried Bracke

Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) heeft in de begroting van de Kamer ontdekt dat er grote pensioenextra’s worden betaald aan gepensioneerde hoge ambtenaren en voormalige Kamervoorzitters Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA), waar niemand iets van af leek af te weten. Het zou maandelijks gaan om een paar duizenden euro’s bruto, die ze krijgen bovenop hun pensioen. Herman

Lees meer »

Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener

Israëlische troepen hebben donderdag een vijftienjarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. “Mohammed Nidal Salim, vijftien jaar oud, werd in de rug geschoten door (Israëlische) bezettingssoldaten”, aldus de verklaring.

Lees meer »

Klasgenote die Luise (12) met messteken doodde nu zelf opgejaagd wild: “Haar moeder heeft haar nochtans de juiste waarden bijgebracht”

De twee jonge meisjes die in de Duitse gemeente Freudenberg hun klasgenote Luise (12) om het leven gebracht hebben, krijgen heel wat doodsbedreigingen. “Ze zijn zelf opgejaagd wild geworden”, stelt Josephine Ballon als experte in online haat. Een collega van de moeder van de 13-jarige hoofdverdachte snapt niet hoe het zo ver is kunnen komen. “Ik ken haar mama als

Lees meer »

Grote verschillen in aantal kwetsbare kinderen per school: “Sommige scholen doen aan radicale selectie van leerlingen”

Je kan er niet naast kijken in de cijfers: scholen met veel kwetsbare leerlingen – die bijvoorbeeld thuis geen Nederlands spreken – hebben het veel moeilijker om hun jongeren te doen slagen in het hoger onderwijs. Verschillende experts vinden het dan ook wraakroepend dat de ene school veel meer kansarme kinderen heeft dan de andere. “Vanaf 50-60?procent risicokinderen is het

Lees meer »

Wonen met een energiefactuur van nul euro? Deze 5 ‘huizen van de toekomst’ kan je vandaag al kopen vanaf 319.000 euro

Elke nieuwbouw die vandaag vergund wordt, moet een BEN-woning zijn. BEN staat voor bijna energieneutraal, wat neerkomt op een energiescore lager dan 30 kwh/m². Sommige woningen doen nog beter en zijn zelfs volledig energieneutraal. Ze verbruiken dus evenveel of minder energie dan ze zelf produceren. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont vijf zulke huizen van de toekomst die vandaag al te

Lees meer »

ANALYSE. Het is niet uitgesloten dat na alle heisa de champagne in 2024 bij het Vlaams Belang gedronken wordt

“De federale regering bereikte deze week met zeven partijen een akkoord in een delicate kwestie, asiel. De Vlaamse Vivaldipartijen en hun premier lieten donderdag in de Kamer niet na om te wijzen op het verschil met de Vlaamse regering, die met drie partijen maar niet uit de stikstofimpasse raakte. Een dag later lukte dat wel”, schrijft politicoloog Carl Devos. “N-VA,

Lees meer »