Nieuwsfeed

20 jaar geleden bestelde een kapper uit Rotterdam het eerste “kapsalon”, de rest is snackgeschiedenis

Het kapsalon: de vettige snack is intussen even Nederlands geworden als Delfts blauw en poffertjes. Ook veel Belgische frituren en snackbars verkopen het gerecht. 20 jaar geleden werd de caloriebom (1.800 kcal!) voor het eerst gemaakt in de snackbar El Aviva van Dervis Bengü in Rotterdam. Al was het strikt genomen niet zijn uitvinding.

Krantenkoppen in België

Bewoners van geviseerd huis over mogelijke link met ontvoering in drugsmilieu: “Wij kennen helemaal geen Smiley”

De bewoners van het huis in Mechelen, waar maandagochtend enkele explosieven tot ontploffing werden gebracht, ontkennen met klem dat ze iemand kennen die luistert naar de bijnaam ‘Smiley’. Smiley zou een van de mannen zijn die een grote partij cocaïne heeft gestolen in de Waaslandhaven. Volgens verschillende bronnen zou de man regelmatig optrekken met iemand van de Mechelse familie B..

Lees meer »

Europees Parlement klaar voor onderhandelingen over hervormd asiel- en migratiebeleid: “Snellere screening en solidariteit onder lidstaten”

Het Europees Parlement heeft vandaag zijn positie bepaald voor onderhandelingen met de lidstaten over essentiële pijlers van een nieuw Europees asiel- en migratiebeleid. Het parlement spreekt zich onder meer uit voor een snellere screening van asielzoekers aan de buitengrenzen en verplichte solidariteit onder de lidstaten in crisissituaties.

Lees meer »

Child Focus, 25 jaar oud en relevanter dan ooit

Child Focus bestaat 25 jaar. De Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen ontstond in de nasleep van de Dutroux-affaire en ontpopte zich tot een spreekbuis voor vermiste en kwetsbare kinderen. De laatste jaren kwam de aandacht voor alle online vormen van seksueel misbruik op het voorplan. "Child Focus is mee geëvolueerd met zijn tijd", zegt VRT NWS-justitiejournaliste Fatma Taspinar.

Lees meer »

Opnieuw grote betoging in Athene na treinramp

In de Griekse hoofdstad Athene hebben opnieuw enkele duizenden manifestanten betoogd na de treinramp van twee weken geleden waarbij 57 doden vielen. De betogers willen dat grondig uitgeklaard wordt hoe de ramp kon gebeuren. “Deze misdaden worden niet in de doofpot gestoken!”, klonk het bij een vakbond die de betoging mee organiseerde.

Lees meer »

Ex-STVV-speler Rai Vloet 3,5 jaar naar de cel voor doodrijden van kind? “Hij reed aan 203 km per uur met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol”

Het Nederlands Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen profvoetballer Rai Vloet (ex-STVV) voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een 4-jarig kind overleed. Vloet werd, aldus de officier van justitie, met “bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol” aangetroffen na de crash. De officier van justitie sprak ook van rijden met een “absurde snelheid”.

Lees meer »

Italiaanse eiland Lampedusa zit overvol: 2.400 migranten en vluchtelingen in opvangcentrum voor 400 mensen

Het Italiaanse eiland Lampedusa, ten zuiden van Sicilië, kreunt onder een toevloed van migranten en vluchtelingen. De voorbije dagen zijn 2.400 mensen met bootjes aangekomen op het eilandje. Het opvangcentrum van Lampedusa is maar voorzien op 400 mensen. Enkele honderden migranten en vluchtelingen worden vandaag al overgebracht naar Porto Empedocle, aan de zuidkust van Sicilië.

Lees meer »

Hoeveel proteïnen eet je best als je sport? En moet je op je voeding letten? Sportdiëtiste deelt 3 schema’s voor beginnende én gevorderde sporters

Staat binnenkort de Antwerpse 10 miles op je planning of wil je gewoon werken aan je conditie in de fitness? “Als je wat je eet afstemt op je sport, zullen je trainingen écht veel beter gaan”, zegt sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck. Ze deelt tips die ze anders aan haar cliënten geeft, stelt drie nuttige voedingsschema’s op én geeft drie recepten voor

Lees meer »