Nieuwsfeed

Actrice Stella Stevens (84), bekend van film met Elvis Presley, overleden

De Amerikaanse actrice Stella Stevens is overleden. Ze stierf op 84-jarige leeftijd na een lang ziekbed, melden Amerikaanse media. Stevens leed aan de ziekte van Alzheimer.

Krantenkoppen in België

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Premier Meloni ontmoet overlevenden bootramp Italië

De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft donderdag in Rome een ontmoeting gehad met overlevenden van de bootramp voor de Zuid-Italiaanse kust en met nabestaanden van de omgekomen migranten. De rechtse politica sprak tijdens de emotionele bijeenkomst haar diepe en persoonlijke verbondenheid met de slachtoffers uit. Op dit publieke gebaar van Meloni werd al geruime tijd gewacht.

Lees meer »

Europees Geneesmiddelenagentschap wil geen erotisch centrum als buur

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is furieus over plannen van de gemeente Amsterdam voor een nieuw erotisch centrum. Twee van de drie locaties die daarvoor in beeld zijn, liggen vrijwel naast het hoofdkantoor van de Europese toezichthouder in de Nederlandse stad. Het sekscomplex zou de veiligheid van medewerkers en bezoekers in gevaar brengen, zegt het EMA.

Lees meer »

Kamer keurt btw-verlaging energie met accijnshervorming goed

De plenaire Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor de btw-verlaging van 21 naar 6 procent op gas en elektriciteit, gekoppeld aan de accijnshervorming, vanaf 1 april. De federale regering raakte het enkele weken geleden eens over een reeks energiehervormingen. De btw-verlaging en de daaraan gekoppelde accijnshervorming zaten al langer in de pijplijn. De btw op gas en

Lees meer »

KIJK. Matthias woont in een huis van stro en voelt de energiecrisis niet: “Ik maak jaarlijks 1000 euro winst”

In de derde aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ bezoekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias Cleiren bouwde zijn eigen huis zo’n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale

Lees meer »

Spanningen met bestuur, foto’s op Ibiza en steun van spelersgroep kwijt: hoe wonderboy Julian Nagelsmann zichzelf onmogelijk maakte bij Bayern

De wonderboy der trainers en de voorbeeldclub bij uitstek, alles wees erop dat Julian Nagelsmann en Bayern München vertrokken waren voor een lang en succesrijk tijdperk. Nog geen twee jaar na de duurste trainerstransfer ooit is het droomhuwelijk op de klippen gelopen. Z’n vervanger is zelfs al aangewezen: Thomas Tuchel. Hoe is het zo ver kunnen komen? Een reconstructie.

Lees meer »

Dochter van Huawei-oprichter wordt voorzitter van techconcern

Meng Wanzhou, de dochter van Huawei-oprichter Ren Zhengfei, neemt begin april voor het eerst het roterende voorzitterschap waar van het Chinese technologieconcern. Een zet die diplomatiek gevoelig kan liggen, want Meng werd in 2018 nog opgepakt in Canada, op vraag van de Verenigde Staten, op verdenking van fraude en samenzwering.

Lees meer »

China mikt op groei van 5 procent

09:20 Tijdens de opening van het jaarlijkse Chinese Volkscongres maakte vertrekkend premier Li Keqiang bekend dat het land voor komend jaar naar een ‘bescheiden’ groei nastreeft van 5 porcent.

Lees meer »