Nieuwsfeed

Al negentigtal vluchten geïmpacteerd door staking Aviapartner op Brussels Airport, overleg nog aan de gang

Door de spontane staking van bagageafhandelaar Aviapartner zijn zaterdag tot nu toe 89 vluchten geïmpacteerd. Dat is vernomen bij vakbond ACV-Transcom. Het is nog onduidelijk of de ochtendploeg zondagochtend het werk hervat, het overleg met de directie is nog aan de gang.

Krantenkoppen in België

Nieuw sociaal akkoord verlengt afspraken over landingsbanen, brugpensioen en overuren

Het waren al bij al moeizame onderhandelingen, maar de kopstukken van vakbonden en werkgevers zijn er finaal in geslaagd om een nieuw ontwerp van sociaal akkoord te sluiten voor de privé-sector. Een mini-akkoord eigenlijk, want de sociale partners willen vooral een reeks bestaande afspraken verlengen over soepeler landingsbanen, brugpensioen en overuren. En ze herbevestigen een stappenplan om de minimumlonen te

Lees meer »

“Pano” geeft unieke inkijk in assisenproces seriemoordenaar Stephaan Du Lion: “Toen ik mijn DNA afstond, wist ik dat ik gepakt ging worden”

Een banale diefstal waarbij de dader DNA moest afstaan, leidde in 2018 tot een doorbraak in de zoektocht naar een seriemoordenaar uit de jaren 90. Dat blijkt vanavond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van "Pano", dat het hele assisenproces van viervoudige moordenaar Stephaan Du Lion kon filmen én kon spreken met de hoofdrolspelers. "Dit proces toont hoe

Lees meer »

Plottwist: regisseur onthult dat Amélie Poulain een KGB-spion was

De romantische komediefilm ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ kwam bijna 22 jaar geleden uit en is sindsdien een van de grootste internationale successen voor de Franse filmwereld. Ook bij ons kan de film al lang genieten van lovende kritieken. De regisseur, Jean-Pierre Jeunet, deed onlangs echter een grote onthulling: Amélie is meer dan een charmante serveerster, ze is een KGB-spion.

Lees meer »

Oekraïense soldaten verminderen stress met paardentherapie

In een gezellige schuur aan de rand van Kiev neemt een groep Oekraïense soldaten even pauze van de oorlogsstrijd met een sessie paardentherapie. Het contact met de paarden heeft een therapeutisch effect en helpt om de stress van afgelopen maanden te verminderen. Deze sessies bevorderen dan ook de fysieke en mentale gezondheid van de soldaten.

Lees meer »

Russische Sojoez-capsule met extra voorraad voor bemanning komt aan bij het ISS

Afgelopen nacht is met succes een Russische Sojoez-capsule met extra materiaal en voorraden gekoppeld aan het Internationaal Ruimtestation (ISS). Die moet het mogelijk maken dat de huidige bemanning, twee Russen en een Amerikaan, nog een half jaar langer in het ISS kan blijven. Normaal gezien hadden ze volgende maand moeten terugkeren, maar de capsule waarmee ze dat zouden doen, is

Lees meer »

Prinses Elisabeth en koningin Mathilde starten Egyptereis vol symboliek in het paleis van een Belg

Kroonprinses Elisabeth en koningin Mathilde zijn dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen. Hun werkbezoek van drie dagen aan Egypte begonnen ze met een bezoek aan een tentoonstelling over de Egyptereizen van koningin Elisabeth (1876-1965), de betovergrootmoeder van prinses Elisabeth. De officiële reis van koningin Mathilde en prinses Elisabeth is immers een eerbetoon aan de echtgenote van koning Albert I.

Lees meer »

Geen gehoopt innig contact, wel duidelijke boodschap van echtgenote: van verkrachting verdachte Dani Alves krijgt in gevangenis bezoek van Joana Sanz

Voor het eerst herenigd. Dani Alves (39) kreeg in de gevangenis bezoek van zijn vrouw Joana Sanz. De Braziliaanse voetballer had gevraagd om een intiemer contact, maar dat verzoek werd afgewezen. Het gesprek verliep achter een glazen wand. Hiermee zouden de geruchten dat Sanz haar echtgenoot na de ontrouw zou laten vallen definitief de kop worden ingedrukt. Alves wordt beschuldigd

Lees meer »