Nieuwsfeed

“Als die verrassingsaanval lukt, is het game over”: drie experts buigen zich over de kaart van Oekraïne na één jaar oorlog

Vrijdag begint in Oekraïne al het tweede oorlogsjaar. Ondanks de enorme verliezen heeft Rusland opnieuw het initiatief genomen. Een lenteoffensief met honderdduizenden vers gemobiliseerde troepen is in de maak. Wij brachten twee militairen en een professor internationale politiek samen voor een vooruitblik. “Het wordt een vleesmolen.”

Krantenkoppen in België

Zo koken Kathleen (38) en Georges (39) met een beperkt eetbudget: “Deze truc bespaart ons moeite, tijd én geld”

Kathleen (38) en Georges (39) hebben twee kinderen Lloyd (6) en Hope (3) en winkelen zeer bewust in de supermarkt, gericht op promoties. “Ook restaurants beperken we tot maximaal een keer maand”, verklappen ze. In het weekmenu houden ze rekening met wat de kinderen graag lusten én met de favoriete Afrikaanse gerechten van Georges. Hoe besparen zij op hun eetbudget

Lees meer »

ANALYSE. Dit stikstofakkoord is een serieuze gok van N-VA en CD&V

Dan toch. De Vlaamse regering slaagde er vrijdag op de valreep in een stikstofdeal te brouwen. N-VA en CD&V vonden elkaar door een belangrijk deel van de beslissing voor hen uit te schuiven. Tot 2025 geldt de stikstofregeling van Zuhal Demir. Vanaf dan die van Jo Brouns. Een beslissing over die omschakeling komt opnieuw op de regeringstafel, wellicht vlak voor

Lees meer »

Oppositie Gent vraagt dat ook stadsbestuur pendelfiets inlevert: “Iedereen gelijk voor de wet”  

In Gent vraagt PVDA-gemeenteraadslid Tom De Meester dat ook de gemeenteraadsleden hun pendelfiets, als ze die hebben, inleveren. Vanaf 1 april start immers een overgangsperiode waarbij het stadspersoneel gratis pendelfietsen moet teruggeven. De stad schrapt het voordeel om bijna 1 miljoen euro te besparen. "Het is aan het bestuur om zelf het goede voorbeeld te geven", zegt De Meester.

Lees meer »

Vakbond roept op tot staking beveiligers Duitse luchthavens

De Duitse vakbond Verdi heeft beveiligers op de luchthavens van Berlijn, Hamburg, Hannover en Bremen opgeroepen maandag te gaan staken. De beveiligers zouden niet voldoende betaald krijgen voor de werkzaamheden, die vaak op onregelmatige uren plaatsvinden. Volgens Verdi zijn de toeslagen voor die onregelmatigheid al sinds 2006 niet verhoogd.

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. Wie wordt de opvolger van Biniam Girmay?

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

De ‘individuele ploegentijdrit’, alles wat u moet weten over het experiment in Parijs-Nice: “Slotfase wordt als voorbereiding op een sprint”

Voor het eerst sinds 1993 wordt vandaag nog eens een ploegentijdrit gereden in Parijs-Nice. En niet zomaar één. De 32,2 kilometer in en rond Dampierre-en-Burly worden afgehaspeld volgens een nieuw experimenteel format, dat vooral kopmannen een (klein) voordeel biedt. Zeven vragen, zeven antwoorden over een experimenteel concept, waarvan niet iedereen zich meteen grote fan toont.

Lees meer »

Belgen leveren minilabo voor mRNA-vaccins in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse biotechbedrijf Afrigen kan binnenkort rekenen op een Belgisch automatisch minilaboratorium voor de productie van RNA voor vaccins. Dat moet het makkelijker maken voor het bedrijf in Kaapstad, dat het eerste Afrikaanse mRNA-vaccin tegen COVID-19 ontwikkelde, om zijn productie op te schalen. Dat leerden koning Filip en koningin Mathilde zaterdag bij hun bezoek aan de site.

Lees meer »