Nieuwsfeed

Anonieme kunstenares “N.M.” plaatst tekeningen op kindergraven in Wetteren

Een onbekende tekenares heeft op de kindergraven op de begraafplaats in Wetteren-centrum tekeningen geplaatst. De tekeningen zijn gesigneerd met de initialen N.M.. De bedoeling ervan is niet duidelijk, te meer omdat de kunstenares anoniem wenst te blijven.

Krantenkoppen in België

“In Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Simon Mignolet, die nu de Rode Duivels vaarwel zegt

Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Zelfs als tweede doelman achter Thibaut Courtois was hij dé überprof. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (35), die er nu op zijn 35ste voor kiest om de Rode Duivels vaarwel te zeggen. “Toen wij met de kerstdagen het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig

Lees meer »

Zwitserse centrale bank belooft Credit Suisse te steunen als dat nodig is

De Zwitserse centrale bank heeft woensdagavond een verklaring verspreid waarin wordt beloofd het geplaagde Credit Suisse financiële steun te geven wanneer dat nodig blijkt. Met die woorden lijken de autoriteiten in Zwitserland de financiële markten gerust te willen stellen. Zowel de centrale bank als toezichthouder Finma zegt de situatie scherp in de gaten te houden.

Lees meer »

Europees verbod op verbrandingsmotoren dreigt vast te lopen op “e-fuels”: wat zijn die synthetische brandstoffen precies?

Vandaag zitten autoproducerende EU-lidstaten zoals Duitsland en Italië samen in Straatsburg. Ze willen voorkomen dat er vanaf 2035 geen wagens meer verkocht mogen worden die op synthetische brandstoffen rijden, zogenoemde e-fuels. Nu dreigt dat wel het geval te zijn door het Europese verbod op verbrandingsmotoren. Maar wat zijn die synthetische brandstoffen precies, en zijn ze echt zo klimaatvriendelijk als hun

Lees meer »

Hoe voelen we de Amerikaanse bankencrisis hier? En welke bedrijven kunnen failliet gaan? “Bij holdings zoals Sofina en Brederode verwacht ik geen snel koersherstel”

In de VS zijn de afgelopen dagen twee banken gekapseisd. Het is van 2008 geleden dat de financiële wereld zo hard daverde op zijn grondvesten. De schade beperkt zich niet tot de VS. Ook bij ons dalen de beurzen en is er sprake van paniek. Komt er een recessie? Moeten we vrezen voor onze spaarrente? En welke aandelen zullen het

Lees meer »

Getatoeëerde ‘narcokat’ die uit Mexicaanse gevangenis werd bevrijd heeft nieuwe thuis op geheim adres

Een naaktkat, met dezelfde tatoeages als haar intussen overleden baasje, is uit de zwaar bewaakte staatsgevangenis van Ciudad Juarez (Mexico) bevrijd en heeft een nieuwe, veilige, thuis gekregen. Op een geheime bestemming, want anders zouden rivaliserende benden haar wel eens kunnen ontvoeren. Haar baasje was een van de meest beruchte bendeleiders die begin dit jaar werd doodgeschoten door de

Lees meer »

KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “De tips in The Masked Singer zijn te ver gezocht en eigenlijk niet meer leuk”

De zoektocht naar de ware identiteit van de figuren in ‘The Masked Singer’ gaat elke vrijdagavond bikkelhard verder. Maar of de tips in de afleveringen een grote hulp zijn, valt meer en meer te betwijfelen. “De tips zijn echt te ver gezocht, het moet een realistische zoektocht blijven”, vindt showbizzjournaliste Desna Lespinoy in de podcast ‘De Mediawatchers’. Televisiejournalist Mark Coenegracht

Lees meer »