Nieuwsfeed

Balans van IS-aanslag in Syrië loopt op tot 68 doden

Bij de aanslag van terreurgroep IS vrijdag in Syrië, de dodelijkste in meer dan een jaar, zijn minstens 68 doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de ngo Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.

Krantenkoppen in België

Provincie Limburg steunt imkers bij het vangen van de Aziatische hoornaar

De provincie Limburg geeft een subsidie van 15.000 euro aan de vzw Limburgse Imkersbond om lokkasten te laten maken voor de koninginnen van de Aziatische hoornaar. Die lokkasten worden dan verdeeld onder hun leden. De imkersbond hoopt 10 tot 30 procent van de koninginnen zo te vangen en tegelijk de verspreiding van deze invasieve exoot beter in kaart te brengen.

Lees meer »

Nationale Loterij moet veel duidelijker waarschuwen dat Woohoo-computerspelletjes eigenlijk loterijen zijn

De Nationale Loterij moet de populaire Woohoo-computerspelletjes op haar website, waarmee je tot 3000.000 euro kan winnen, veel duidelijker als een ‘loterijproduct’ in de markt zetten, aldus financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V). Concreet? Een veel duidelijkere waarschuwing dat, nog voor je het spel begint te spelen, de computer al besliste of je wint of verliest.

Lees meer »

Lahbib waarschuwt VS voor hun protectionistisch klimaatplan: “Verzwakte Europese partner is in voordeel van rivalen”

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) heeft bij een bezoek aan Washington gewaarschuwd dat als het Amerikaanse klimaatplan Europa verzwakt, “dat in de kaart zal spelen van onze rivalen”. Dinsdag zei Josep Borell, de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid ook al dat de Amerikaanse Inflation Reduction Act de internationale handelsregels op verschillende punten schendt.

Lees meer »

“Ik heb 53 jaar keihard gewerkt en mijn vrouw 49 jaar. Hiermee moeten we het dus stellen”: Nicole en Dirk krijgen samen maar 935 euro pensioen

Nicole Declerck en Dirk Verbauwhede (beiden 67) uit Oosterzele werkten respectievelijk 49 en 53 jaar. Door een administratieve dwaling, een kwarteeuw geleden al, krijgen de zelfstandigen samen amper 935 euro per maand wettelijk pensioen. “Dat is natuurlijk wraakroepend, als je weet dat je een veel hoger pensioen kunt krijgen door veel, veel minder jaren te werken”, aldus onze werkexpert Stijn Baert.

Lees meer »

Hoe gaat het nog met actrices Ann Ceurvels en Tania Poppe? “Het was alsof ik m’n kind letterlijk door m’n handen zag glippen”

Hun namen en gezichten doen waarschijnlijk nog wel een belletje rinkelen. Ann Ceurvels en Tania Poppe speelden mee in onder meer ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’, maar gooiden hun carrière na twintig jaar doelbewust over een andere boeg. Ze lieten zich omscholen tot therapeuten, vertellen ze in een uniek dubbelgesprek. Waarom maakten ze die keuze? En zouden ze ooit nog terug willen

Lees meer »

Geen vaste benoemingen meer binnen Vlaamse overheid vanaf 2024

Vanaf 2024 wil de Vlaamse regering personeel bij de overheid niet langer vast benoemen. Nieuwe personeelsleden kunnen vanaf 2024 enkel contractueel in dienst worden genomen. Er wordt hen wel betere voorwaarden beloofd als het gaat over ziekteverlof, pensioen of een thuiswerkvergoeding. Enkel mensen met een gezagsfunctie maken nog kans op een vaste benoeming.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Openda: “Ik wil mijn goeie vorm hier verzilveren” – Faes: “Tedesco wil hoog spelen en agressief voetbal brengen”

Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Deze voormiddag werd er getraind en onder anderen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Nadien namen Loïs Openda en Wout Faes het woord. Lees hieronder wat het duo te vertellen

Lees meer »

Verkoop van meubels Hotel Métropole in Brussel tijdelijk uitgesteld

De verkoop van het meubilair van Hotel Metropole in Brussel morgen wordt tijdelijk bevroren. Het grootste deel van de stukken die op de openbare veiling verkocht worden, zijn ‘faux vieux’: stukken die er antiek uitzien, maar dat in werkelijkheid niet zijn. Tijdens een controle bleken er echter ook interieurstukken met erfgoedwaarde tussen te zitten. Die zullen geklasseerd worden en mogen

Lees meer »