Nieuwsfeed

Bekende verhalen van Roald Dahl herschreven om ze politiek correct te maken

.

Krantenkoppen in België

Twee extra Orpea-rusthuizen onder verhoogd toezicht, waaronder Prinsenhof in Brugge

De Zorginspectie heeft de voorbije weken een extra inspectieronde gedaan bij de 23 woonzorgcentra van de Franse rusthuisketen Orpea in Vlaanderen. Die keten ligt al langer onder vuur na berichten over wantoestanden. Vijf Orpea-voorzieningen stonden al onder verhoogd toezicht. Daar komen er nu volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits normaal gezien twee bij, waaronder Prinsenhof in Brugge. Dat heeft

Lees meer »

Jambon roept topministers Vlaamse regering samen over stikstofdossier

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft de top van zijn regering samengeroepen over het stikstofdossier. Dat meldt persagentschap Belga. “De verschillen tussen N-VA en CD&V blijven toch heel groot”, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. Jambon had wel aangegeven dat hij enkel zijn kernkabinet zou samenroepen als er uitzicht was op een beslissing.

Lees meer »

Journalist verstoort persbriefing Witte Huis: “Je discrimineert mij, dit is China of Rusland niet!”

Een persbriefing van het Witte Huis onder leiding van woordvoerder Karine Jean-Pierre is maandag abrupt onderbroken door een journalist. De correspondent, Simon Ateba van Today News Africa, vond dat hij niet genoeg werd aangeduid door Jean-Pierre en maakte dat voor de hele zaal duidelijk. “Je discrimineert mij”, klonk het kwaad. Andere concullega’s maanden Ateba aan om te zwijgen, maar daar

Lees meer »

Tadej Pogacar toont respect maar geen angst voor Jonas Vingegaard en Jumbo-Visma: “Barstjes in mijn pantser? Euh… Ik draag een koerstrui”

Ze kwamen, de prikjes uit Deense hoek tijdens de persconferentie van Tadej Pogacar (24) aan de vooravond van de start van de 81ste Parijs-Nice. Het nummer één van de wereld weerstond ze in het Best Western in Qaint-Quentin-en-Yvelines zoals hij koerst: met klasse. En met een paar kwinkslagen. “Wanneer ik Jonas Vingegaard voor het laatst sprak? In Lombardije, vorig jaar.

Lees meer »