Nieuwsfeed

Beschermende maatregelen voor twee Orpea-rusthuizen die sluiten

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) legt beschermende maatregelen op voor de twee Orpea-woonzorgcentra die de deuren sluiten. Het gaat om ’t Bisschoppenhofje in Deurne en Zennehart in Alsemberg. Voor die twee vestigingen zal Orpea het agentschap op de hoogte moeten houden om toe te laten de verhuis van de bewoners van nabij op te volgen. Orpea laat weten die maatregelen te respecteren. “Wij delen de bezorgdheden, die volledig legitiem zijn”, zegt woordvoerster Marijke Verboven.

Krantenkoppen in België

MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven

Lees meer »

Van “technische problemen” tot “grote manipulatie”: verkiezingen in Nigeria verlopen niet helemaal zoals gepland

Ongeveer vijf dagen na de presidentiële verkiezingen in Nigeria, is er nog steeds geen duidelijkheid over wie de aftredende president Muhammadu Buhari zal opvolgen. Het tellen van de stemmen blijft vertraging oplopen door heel wat geweld, technische problemen en beschuldigingen van manipulatie. Het zijn nochtans belangrijke verkiezingen voor het land met de grootste bevolking en de belangrijkste economie van Afrika.

Lees meer »

Ze verdienden vele miljoenen met vervalste tennismatchen: matchfixing-bende én Belgische tennissers staan terecht

Twee jaar lang zouden ze meer dan 375 tenniswedstrijden vervalst hebben en daarmee ruim acht miljoen euro verdiend hebben. In Oudenaarde start vrijdag het proces tegen een bende die enorme gokwinsten opstreek door matchfixing. De kopstukken zijn jonge Armeniërs die vanuit ons land een netwerk opbouwden en proftennissers omkochten. Ook enkele Belgische ex-tennissers staan terecht.

Lees meer »

Komt er opnieuw een leeftijdsgrens op 65 voor bloedgevers? “Ik geef al 52 jaar bloed en heb nog nooit ergens last van gehad”

De Hoge Gezondheidsraad raadt af aan 65-plussers om nog bloed te geven. Ouderen zouden meer last hebben van ongemakken en flauwtes. Maar uit cijfers van Rode Kruis Vlaanderen blijkt dat net jonge mensen vaker flauwvallen. Bovendien zijn 65-plussers goed voor bijna één op de tien donaties. Guido (72) en Francis (70) zijn alvast niet van plan om te stoppen met

Lees meer »

Dina Tersago over ongeziene oorlog in ‘Boer zkt vrouw’: “De woede zat zo diep… Bijna was Raphaël zónder vrouwen achtergebleven”

“Jolyn (29) en Katrijn (27) voelden zich ten onrechte benadeeld”, zegt Dina Tersago (44) over het abrupte vertrek van de vrouwen op de boerderij van hoefsmid Raphaël (26) aan ‘Dag Allemaal’. “Ze hebben zich te veel laten meeslepen door hun emoties. Jammer, en vooral: een gemiste kans.” Raphaël is er maanden later nog altijd niet goed van.

Lees meer »

Stikstof is opgeblazen tot één vlammende politieke discussie, hoe kijken onze boeren daarnaar? “Zelden geweten dat partij zo hard de vinger op de wonde kon leggen”

Vorige vrijdag stonden ze nog met de tractor in Brussel te betogen, tegen de eindeloze verwarring, voor een proper stikstofakkoord. Vandaag moeten jonge landbouwers Maarten (27), Lies (28) en Jonas (25) toekijken hoe dat akkoord plots is opgeblazen tot één vlammende, politieke discussie op scherp. Wat denken zij als ze het journaal opzetten, én van ‘plattelandspartij’ CD&V die het been

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen wordt steeds kleiner

Vrouwen verdienen in ons land gemiddeld 5 procent minder per uur dan mannen. Tien jaar geleden was dat nog 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag. Jonge vrouwen verdienen zelfs net iets meer dan mannen, terwijl vrouwen tussen 55 en 64 jaar dan weer 8,5 procent minder verdienen dan hun mannelijke collega’s.

Lees meer »

Gentse jongeren filmen hoe ze ‘liefdesrivaal’ slaan en bewusteloos achterlaten: “Maanden enkel vloeibaar voedsel kunnen eten”

“Jullie leven niet in een film, dat beseffen jullie toch?” De correctionele rechter schudde vijf Gentse jongeren wakker, nadat ze samen een leeftijdsgenoot in elkaar timmerden en brutaal overvielen. De vechtpartij werd, alsof het al niet erg genoeg was, ook nog eens gefilmd. Het slachtoffer liep een dubbele kaakbreuk. “En dat omdat hij met een meisje aan het praten was.”

Lees meer »

Mensenrechtenactivisten willen VN-onderzoek naar vergiftigingen schoolmeisjes Iran

Twintig prominente mensenrechtenadvocaten uit Iran hebben maandag de VN opgeroepen onderzoek te verrichten naar het grootschalig vergiftigen van schoolmeisjes in Iran in de afgelopen maanden. Ze publiceerden een open brief waarin dringend wordt opgeroepen tot een onafhankelijk, gezamenlijk comité, bestaande uit experts van de beste VN-agentschappen op het gebied van volksgezondheid, kinderrechten en onderwijs.

Lees meer »