Nieuwsfeed

Bijna elke vlucht ervaart turbulentie. Waarom schokt jouw vliegtuig en op welke zitplaats heb je het minste last?

Vlieg je regelmatig? Dan heb je ongetwijfeld wel eens turbulentie meegemaakt. Plots moet je jouw veiligheidsgordel vastklikken en schudt het vliegtuig jou helemaal door elkaar. Voor de ene is het vervelend, voor de andere een ware nachtmerrie. Maar wat veroorzaakt turbulentie? Hoe gevaarlijk is het? En op welke plaats in het vliegtuig heb je er het minste last van?

Krantenkoppen in België

REPORTAGE. In dit Henegouwse dorpje gaat het gruwelhuis van Dutroux tegen de grond: “We willen de bladzijde omdraaien”

Met witte pakken tegen het asbest en met behulp van een kraan, zijn vier arbeiders in het Henegouwse Sars-la-Buissière sinds maandagochtend bezig met het slopen van Dutroux’ huis. Bijna 27 jaar nadat Julie en Mélissa in het dorp met slechts 830 inwoners levenloos werden teruggevonden. “Jarenlang waren we ongewild een trekpleister voor ramptoeristen. Dat moest stoppen.”

Lees meer »

Vader (44) die twee dochters vermoordde, voor rechter na klacht ex-vrouw: “Hij sloeg en verkrachtte haar”

Chris Vanhaverbeke (44), de landbouwer die zijn twee kinderen vermoordde in Waardamme, moet zich binnenkort in de rechtbank verantwoorden. Nog niet voor de moord, maar wel voor verkrachting van en slagen en verwondingen aan zijn (ex-)vrouw. Enkel dat laatste lijkt hij ook toe te geven. “Die verkrachting betwisten we met klem”, zegt zijn advocaat. De zaak wordt peanuts in vergelijking

Lees meer »

Jonge Belgische toeriste omgekomen bij zwaar auto-ongeval in Argentinië

De Belgische Justine D. is in Argentinië omgekomen bij een zwaar auto-ongeval. Dat wordt bevestigd door Wouter Poels van Buitenlandse Zaken. De crash vond ongeveer een week geleden plaats, op vrijdag. De jonge vrouw was samen met een vriendin aan het liften en werd opgepikt door een voorbijrijdende wagen die even later frontaal op een ander voertuig botste.

Lees meer »

Landbouw- en milieuorganisaties sluiten akkoord over nieuw mestactieplan

Terwijl de politiek zich hopeloos vastrijdt in het stikstofdossier, ontmijnen de landbouw- en natuurorganisaties dat andere lastige landbouwdossier. Ze bereiken een princiepsakkoord over het zevende mestactieplan, dat de waterkwaliteit in Vlaanderen moet doen toenemen. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is in haar nopjes. ‘Ik hoop evenveel verantwoordelijkheidszin te mogen vaststellen als ik het stikstofplan op de regeringstafel leg.’

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “De tips in The Masked Singer zijn te ver gezocht en eigenlijk niet meer leuk”

De zoektocht naar de ware identiteit van de figuren in ‘The Masked Singer’ gaat elke vrijdagavond bikkelhard verder. Maar of de tips in de afleveringen een grote hulp zijn, valt meer en meer te betwijfelen. “De tips zijn echt te ver gezocht, het moet een realistische zoektocht blijven”, vindt showbizzjournaliste Desna Lespinoy in de podcast ‘De Mediawatchers’. Televisiejournalist Mark Coenegracht

Lees meer »