Nieuwsfeed

Boeken van Roald Dahl herschreven door Britse uitgever om ze politiek correcter te maken

De uitgever van de Britse schrijver Roald Dahl heeft beslist om zijn boeken te herschrijven en woorden die volgens hen beledigend zijn, te vervangen. Dat schrijft de Daily Telegraph.

Krantenkoppen in België

Corruptieonderzoek naar ex-politiebaas Glenn Audenaert wordt pas na gerechtelijk verlof gepleit

De zaak rond ex-politiebaas Glenn Audenaert, die na meer dan tien jaar onderzoek, procedurefouten en vertragingen eind vorig jaar verwezen werd naar de strafrechter, wordt pas in september gepleit voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. Audenaert moet zich verantwoorden voor passieve corruptie, witwassen, schending van het beroepsgeheim, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Lees meer »

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct terug

De hoofdredactie van NOS Sport, de sportafdeling van de Nederlandse openbare omroep, treedt per direct terug. Dat heeft de NOS-directie in onderling overleg met de leden van de hoofdredactie besloten, meldt de omroep in een persbericht. De hoofdredactie maakte eerder bekend gefaseerd terug te treden, maar dat werd versneld na nog meer berichten over grensoverschrijdend gedrag dat niet werd aangepakt.

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan

Lees meer »