Nieuwsfeed

Bouwvakkers doen bizarre ontdekking tijdens slopen schoolgebouw: tijdcapsule uit 1907

Tijdens het slopen van een oud gebouw op de campus van een universiteit in de Amerikaanse staat Illinois hebben bouwvakkers een 116 jaar oude tijdcapsule gevonden.

Krantenkoppen in België

50 dagen na de aardbevingen: hoe is het in Turkije? “We horen verhalen van mensen die zich al een maand niet meer hebben gewassen”

Slachtoffers van de verwoestende aardbeving in Turkije hebben ruim 50 dagen na de natuurramp geen honger en dorst. Ze zijn met behulp van tentenkampen ook niet langer dakloos. Maar daarmee is zo goed als alles gezegd, volgens Vlaamse hulpverleners Sinan en Nuzbiye. “De omstandigheden zijn schrijnend. Een vader die met z’n vier kinderen in een tentje woonde weigerde extra spullen.

Lees meer »

Waar eet presentator Peter Van de Veire (51)? “Hier bedienen ze jou alsof je de koning bent. Sommigen vinden dat bullshit, maar ik geniet ervan”

Hij vertoeft graag met zijn stem op de radio, maar evengoed gebruikt ‘Goeiemorgen Morgen’-dj Peter Van de Veire (51) die stem met plezier om gezellig te babbelen op restaurant. “Niets heerlijker dan je voeten onder een vreemde tafel schuiven”, lacht hij. “Als het aan mij lag, zou ik elke dag uit eten gaan.” Wanneer hij zelf niet in de keuken

Lees meer »

LIVE. Zaak Sanda Dia: “’Een zot, bruut jaar? Die debiele speech heb ik zelfs nooit uitgesproken”: nog 11 Reuzegommers krijgen de kans om zich te verdedigen

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

Sihame El Kaouakibi blikt terug op fraudezaak in eerste interview: “Ze hebben misschien mijn ego kapot gemaakt, maar ik zit hier nog altijd”

“Ik zit al twee jaar opgesloten, maar toch voel ik me vrijer dan ooit”, dat zegt Sihame El Kaouakibi in haar eerste interview sinds ze wordt beschuldigd van subsidiefraude. In het gesprek haalt ze (opnieuw) uit naar de media en geeft ze ‘haar kant van het verhaal’. Ze legt ook haar donkere gedachten bloot en vertelt hoe ver de “haat”

Lees meer »

Zuiden van stad Antwerpen krijgt alternatief duurzaam warmtenet: “Niet meer afhankelijk van één warmtebron”

De stad Antwerpen werkt aan alternatieven voor de ontwikkeling van een warmtenet in het zuiden van de stad. Oorspronkelijk was het plan om restwarmte te gebruiken van de ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk. Maar nu de toekomst van de oven op die locatie onzeker is geworden, is de stad op zoek gegaan naar alternatieven. Restwarmte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin en restwarmte

Lees meer »

“Ze hebben een eigen persoonlijkheid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereedschappen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij

Je zal er waarschijnlijk zelden bij stilstaan als je er eentje ziet voorbijzoemen, maar de bij is een ingenieus diertje. Gedragsbioloog Lars Chittka (Queen Mary University) neemt ons mee in het wonderbaarlijke brein van het insect. Hoe zitten hun hersenen in elkaar? Hoe intelligent zijn ze echt? Hebben ze een persoonlijkheid zoals ons? Ontdek hier alles wat je nog niet

Lees meer »

De pijnlijke gelijkenis tussen de loopgravenoorlog in Oekraïne en WOI: “Als je de beelden in zwart-wit zet, kunnen ze uit ’14-’18 komen”

De oorlog in Oekraïne gaat onverminderd door. De ogen zijn de laatste weken gericht op het strijdtoneel in Bachmoet, maar het evolueert daar niet snel. Stapsgewijs wordt er elke week een paar meter terrein veroverd of heroverd en in de tussentijd moeten soldaten schuilen in de loopgraven. En in die loopgraven zien analisten een parallel met de Eerste Wereldoorlog, maar

Lees meer »