Nieuwsfeed

Britse Defensie: “Steeds moeilijker voor Kremlin om bevolking af te schermen van oorlog in Oekraïne”

Het Kremlin heeft het steeds moeilijk om de Russische bevolking af te schermen van de oorlog in Oekraïne. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie. “Volgens een Russische peiling die dateert van december vorig jaar heeft 52 procent van de bevolking wel een familielid of een vriend die gediend heeft in de ‘speciale militaire operatie’”, staat er te lezen in de dagelijkse update.

Krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. Na 20 seconden was Hein overtuigd: hoe Gift Orban een Buffalo werd en Vanhaezebrouck ‘Moses Simon-vibes’ bezorgde

Op een zonnige zomerdag botste hoofdscout Samuel Cárdenas op een Nigeriaans talent. En zie nu. De transfer van Gift Orban (20), matchwinnaar tegen Anderlecht, is een voltreffer voor AA Gent. “Dit toont aan dat wij geen makelaarsclub zijn.” Reconstructie van de komst van een geschenk uit de hemel voor de Buffalo’s, met ferme dank aan de scouting.

Lees meer »

Japan heft aanbevelingen om mondmasker te dragen op

Japan heeft zijn aanbevelingen om een mondmasker te dragen opgeheven. In het land heeft nooit een mondmaskerplicht geheerst, wel waren er aanbevelingen. Maar ook die vallen nu weg, zo meldt het Duitse persagentschap DPA. Alleen in medische instellingen, verpleeghuizen en in druk openbaar vervoer zijn maskers wel nog aangeraden.

Lees meer »

Familie doodongerust nadat Davy (34) uit het niets opgepakt wordt in Mexico: “Waren het zelfs echte politieagenten?”

Normaal had Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) veilig thuis moeten zijn na een reis met zijn zus Nicky in Mexico. Nicky keerde zaterdag alleen terug nadat Davy de toegang tot het vliegtuig werd geweigerd. Hij besloot op hotel te gaan, maar bracht er nooit de nacht door. Volgens vader Patrick werd hij omsingeld door politieagenten in Cancun en opgepakt. “We weten

Lees meer »

Geen idee wat ‘Redfall’ precies wordt, maar er zitten vampieren in

De videogamestudio die ons cultgames als ‘Dishonored’, ‘Prey’ en ‘Deathloop’ bracht, komt begin mei met een nieuwe. We gingen in Londen aan de slag met Arkane Games’ ‘Redfall’, een game waarin je met zware oorlogswapens op vampieren jaagt. En waarvan we hopelijk snel de échte bedoeling zullen snappen, want dat is altijd een moeilijke met games van het Amerikaans-Franse hitfabriekje.

Lees meer »

Ninalotte Roose na‘2DEZIT’ nu in ‘Familie’: “Geen spijt van seksscènes, maar dit keer ga ik mijn grenzen beter bewaken”

Veel nieuwe gezichten deze week in ‘Familie’. Gisteravond deed de mysterieuze Aurelie haar intrede. Een rol gespeeld door Ninalotte Roose, een internationaal fotomodel. Het is niet haar tv-debuut. Eerder was ze ook al te zien in ‘2DEZIT’, de jongerenreeks vol expliciete seksscènes. “Ik dacht dat ik die intieme scènes wel zou aankunnen, maar dat bleek toch niet zo vanzelfsprekend”, vertelt

Lees meer »