Nieuwsfeed

Brusselse politie krijgt steeds meer te maken met mensen met psychische problemen, korpschef vraagt oplossing

De korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene wil dat er "sociale patrouilles" komen, om de politie te helpen als ze geconfronteerd wordt met mensen met psychische problemen. Dat zegt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Krantenkoppen in België

PORTRET. Geneviève Lhermitte (56), de kindermoordenares die euthanasie kreeg: “Ik ben al gestraft, tot het einde van mijn dagen”

“Soms denk ik nog altijd dat ik beter dood zou zijn. De afstand met mijn kinderen is te groot. Wat de straf ook is, dat maakt niks uit. De straf is er al. Tot het einde van mijn dagen.” De vijfvoudige kindermoordenares Geneviève Lhermitte heeft euthanasie verkregen door uitzichtloos psychisch lijden. Dat schrijven de kranten van Sudpresse op basis van

Lees meer »

Russische kruisraketten vernietigd bij ontploffing op de Krim, zegt Oekraïne

Bij een ontploffing op de Krim zijn Russische kruisraketten vernietigd. Dat zegt het Oekraïense ministerie van Defensie. De lokale pro-Russische autoriteiten op de Krim bevestigen dat niet, maar hebben het over een drone-aanval, waarbij een man gewond raakte. Oekraïne zegt niet expliciet dat het achter de aanval zit, maar doet dat nooit, wanneer er doelwitten op de Krim worden geraakt.

Lees meer »

“Het vraagt tijd om een nieuw evenwicht te vinden”: na vier maanden in Zuid-Afrika wil titelverdedigster Nafi Thiam zich vooral ‘testen’ op EK indoor

Nafi Thiam die niet praat over titels, medailles of records: dat voelt rààr aan, zeker voor een atlete die vrijdag aan het EK indoor begint als titelverdedigster in de vijfkamp. Maar de wereld is sterk veranderd voor de 28-jarige Naamse en dat leidt tot vraagtekens. “Het is niet omdat ik geen honderd procent ben dat ik me ga verstoppen.”

Lees meer »

VGP zet mes in dividend

08:29 De vastgoedontwikkelaar belooft dit jaar nieuws over joint ventures voor nieuwe projecten. Er lopen gesprekken met jarenlange partner Allianz Real Estate en ‘andere potentiële partners’.

Lees meer »