Nieuwsfeed

Chinese topdiplomaat haalt uit naar “absurde en hysterische” Amerikaanse reactie op spionageballon

De Chinese topdiplomaat Wang Yi heeft op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München uitgehaald naar de Verenigde Staten. Daar werd onlangs een Chinese ballon, vermoedelijk een spionagetoestel, neergeschoten. “Absurd en hysterisch”, aldus Wang.

Krantenkoppen in België

Auto-ongeval in de sneeuw: wat is gedekt door je verzekering?

Het heeft de laatste uren flink gesneeuwd en ook op woensdag blijven de vlokken uit de hemel vallen. Dat zorgt voor een wit laagje op heel wat plaatsen in Vlaanderen. Wie de baan op moet, is dus maar beter voorzichtig. Wat moet je zeker weten over je autoverzekering als je een ongeval hebt bij gladheid door sneeuw? Independer.be legt het

Lees meer »

Agressieve bestuurder die met staaf uithaalde, mag alleen nog rijden als er volwassene bij hem zit om hem te kalmeren

Een veroordeelde agressieve autobestuurder mag de komende vijf jaar alleen nog in zijn wagen stappen als er een volwassene met hem meerijdt . Een Brugse rechter heeft deze opmerkelijke voorwaarde opgelegd aan de 41-jarige Kenneth B. uit het West-Vlaamse Oostkamp. De rol van zijn passagier is hem tot bedaren brengen mocht hij opnieuw zijn geduld verliezen achter het stuur.

Lees meer »

CD&V mikt met gemeenschapscongres op “zij die zich vergeten voelen”

CD&V wil opkomen voor "zij die zich vergeten voelen" in het landelijke Vlaanderen. Dat heeft de partij beslist op het gemeenschapscongres onder het motto "Respect". De partij scherpt er haar kernwaarden aan en lanceert nieuwe partijstandpunten. Zo wil ze dat basisdiensten beschikbaar blijven en komt ze op voor wie niet mee is met de digitalisering.

Lees meer »

Rood weekend voor Delhaize: 170 miljoen omzetverlies, personeel zakt dinsdag af naar Zellik: “Er zijn collega’s die huilen, die er emotioneel doorzitten”

Ook dit weekend was de spanning te snijden bij Delhaize: zaterdag waren 113 van de eigen winkels gesloten, 15 waren open. Volgens VTM Nieuws verloor Delhaize al 170 miljoen euro omzet door de stakingen. Het personeel wordt opgeroepen op dinsdag 14 maart naar Zellik af te zakken, wanneer de vakbonden en de directie samenzitten. Of de winkels daarna weer openen,

Lees meer »

Het dynamische energietarief: wettelijk verplicht, maar waar blijft het dan?

Het dynamische energietarief moet, volgens energie-experts en overheidsinstanties, een cruciale rol vertolken binnen de energietransitie. De vijf grootste leveranciers van stroom en gas zijn zelfs verplicht om zo’n tarief aan te bieden. Wanneer we de websites van die spelers uitpluizen, vinden we daar in de realiteit echter weinig van terug. Mijnenergie.be polste naar de huidige stand van zaken.

Lees meer »

Gelekt Kremlin-document onthult: “Rusland wil volledige controle over Moldavië tegen 2030”

Gelekte officiële documenten van het Kremlin zouden aantonen dat Rusland ernaar streeft om tegen 2030 de volledige controle over Moldavië te verkrijgen. Dat melden verschillende kranten, waaronder The Kyiv Independent, en het Dossier Centre, een ngo gefinancierd door de Russische oligarch Michail Chodorkovski. Op basis van een gedetailleerd stappenplan hoopt het Kremlin de voormalige Sovjetstaat binnen zeven jaar te “russificeren”.

Lees meer »

“Hij is een opportunistische rioolrat”: scheiding van Spaanse prinses Cristina draait uit op bitse geldstrijd

De echtscheiding tussen Cristina (57) van Spanje en de half-Belgische Iñaki Urdangarin (55) is “een bodemloze put” geworden. Dat concluderen koningshuisexperten nu er heel wat ophefmakende details rond de procedure zijn gelekt. Zo eist de overspelige Iñaki één van Cristina’s eigendommen op, liefst 2 miljoen euro én 75 procent van haar loon. En dat terwijl hij nu al rijkelijk onderhouden

Lees meer »