Nieuwsfeed

Contract met Chanel levert Angèle miljoenen op

Een succesvolle zangeres, in een succesvol jasje. Letterlijk, want Angèle (27) is vaak te spotten in kleding van het Franse label Chanel. Sinds 2020 werkt ze samen met het luxemerk, wat haar meer dan alleen dure kleding oplevert.

Krantenkoppen in België

“Directie Arenberg deed aan cancelcultuur door schilderijen te vervangen”: Antwerps schepen Ait Daoud over heisa rond foto’s

Antwerps schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) verdedigt haar beslissing om vier oude schilderijen terug te hangen in de trappenhal van de Arenberg. Sinds november vervangen vier hedendaagse multiculturele foto’s die schilderijen. Volgens Ait Daoud herstelt de stad nu een foute beslissing van de vorige directeur die ze "cancelcultuur" verwijt.

Lees meer »

Parket van Bergamo start onderzoek tegen Italiaanse ex-premier Conte voor nalatigheid tijdens coronapandemie

Drie jaar na het uitbreken van de coronapandemie heeft het parket van de Noord-Italiaanse stad Bergamo een onderzoek opgestart tegen de toenmalige premier Giuseppe Conte. Hij wordt samen met achttien hoge ambtenaren beschuldigd van nalatigheid in de eerste fase van de pandemie, in het voorjaar van 2020. Met betere voorzorgsmaatregelen en sneller ingrijpen hadden mogelijk duizenden sterfgevallen vermeden kunnen worden,

Lees meer »

Oekraïne heeft 26 oorlogsmisdadigers veroordeeld sinds begin Russische invasie: “De gruwelijkheden zijn gigantisch en eindeloos”

Sinds de start van de Russische invasie een jaar geleden hebben Oekraïense rechtbanken 26 verdachten van oorlogsmisdaden berecht en veroordeeld. Bijna 300 anderen werden aangeklaagd. Dat heeft de Oekraïense aanklager Myroslava Krasnoborova donderdag verklaard tijdens een briefing van Eurojust, het Europees agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Zo staat te lezen op de website van persagentschap Reuters.

Lees meer »

Man koopt “crackbabyhond” met gekke lach, blijkt hyena te zijn

Een man postte op TikTok een video waarin hij vertelt online opgelicht te zijn, hij zou een puppy hebben gekocht maar beweert dat het eigenlijk een hyena is. In de video praat hij over de enge lach en het rare uiterlijk van de puppy: “Dit is precies hoe een crackbabyhond eruit zou zien”. Zijn post, onder de naam van @infared_savage,

Lees meer »

Afhankelijk van waar je woont, kan middelbare school 500 euro duurder zijn: “We moeten komaf maken met die zogenaamde elitescholen”

843 euro voor het eerste middelbaar in Merksem, tegenover 308 euro in Oostende. Uit cijfers die Vooruit heeft verzameld bij 136 scholen in Vlaamse centrumsteden en Brussel blijkt dat ouders voor dezelfde studierichting in sommige scholen tot 500 euro meer betalen. Hoe komt dat? En is een maximumfactuur ook in het middelbaar een goed idee? Onderwijsexperten leggen uit.

Lees meer »

Poetin beweert dat Russisch-Chinese relatie “internationale situatie stabiliseert”

De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag, na afloop van zijn ontmoeting met de Chinese topdiplomaat Wang Yi, de Russisch-Chinese samenwerking omschreven als “belangrijk voor de stabilisering van de internationale situatie”. “De internationale betrekkingen zijn moeilijk vandaag de dag. In die context is de samenwerking tussen China en Rusland van groot belang voor de stabilisering van de internationale situatie”, aldus

Lees meer »

Felle brand in wolkenkrabber verlicht skyline van Hongkong

Een hevige brand is dinsdagnacht uitgebroken in een wolkenkrabber in Hongkong. De bovenste verdiepingen van het flatgebouw in aanbouw gingen in vlammen op en verlichtten de skyline van de Chinese stad. Tegen de ochtend had de brandweer het vuur onder controle, het is nog onduidelijk hoe de brand ontstond. Volgens persagentschap Reuters raakten twee personen gewond, ze worden momenteel verzorgd

Lees meer »

“Zelfs moord op onschuldig kind laat drugsmilieu koud”: politie doet opnieuw oproep naar getuigen in onderzoek naar dood van 11-jarige Firdaous

Enkele cijfers van een nummerplaat, een wazig beeld van een voorbijganger met kap op… De kleinste tip kan de speurders van de moord op de 11-jarige Firdaous op het spoor van de gewetenloze daders zetten. Maar het blijft stil, muisstil. Het criminele milieu dat anders gonst van de geruchten, vindt de moord op een onschuldig meisje blijkbaar niet erg genoeg

Lees meer »

Wetenschappers in Siberië ontleden beer van 3.500 jaar oud

Een team van wetenschappers in Siberië is begonnen aan de autopsie van een bruine beer die bijna 3.500 jaar lang perfect bewaard is gebleven in de bevroren wildernis van het ijskoude Oost-Siberië. Het dier werd in 2020 ontdekt door rendierhoeders op een verlaten eiland in het Russische noordpoolgebied.

Lees meer »