Nieuwsfeed

Corona-uitbraak in woonzorgcentrum in Torhout: 33 bewoners zijn besmet  

In het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout is corona uitgebroken. 33 van de 180 bewoners zijn besmet. Het rusthuis voerde opnieuw een mondmaskerplicht in.

Krantenkoppen in België

Prins Harry wandelt “plots” rechtbank van Londen binnen voor proces tegen kranten over vermeende afluisterpraktijken

De Britse prins Harry is vanochtend de rechtbank van Londen binnengewandeld. Hij spant samen met een groep van beroemdheden, onder wie zanger Elton John en actrice Liz Hurley, een proces aan tegen de uitgever van de Daily Mail en de Mail on Sunday. Ze beschuldigen die sensatiebladen van illegale afluisterpraktijken en het omkopen van agenten. De hoorzittingen in Londen duren

Lees meer »

Waarom zóveel sterren (semi)naakt gaan: “Wij vieren ons lichaam”

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken: steeds meer beroemdheden trekken hun kleren uit voor de camera. In bad, in de hotelkamer of zelfs in de sneeuw. Die intieme kiekjes posten ze dan zelf op het internet. Maar waarom doen ze dat? ‘TV Familie’ maakte een overzicht van de mooiste foto’s en de beste verklaringen. “Té intieme zones tonen gaat

Lees meer »

Een van grootste platforms voor witwassen van cryptomunten opgerold

De Duitse en Amerikaanse autoriteiten hebben, met steun van de Europese politiedienst Europol, ChipMixer in het vizier genomen. ChipMixer is een zogenoemde ‘mixer’ van cryptomunten die bekend is bij cybercriminelen en zou betrokken zijn bij witwassing. Ook de Belgische federale politie was betrokken bij het onderzoek, net als Poolse en Zwitserse diensten.

Lees meer »

KIJK. “Als topsporter kan dit niet”: Degryse kan keuze Hazard om bij Real Madrid te blijven maar niet begrijpen

Eden Hazard wil, ondanks dat hij compleet uit beeld is, bij Real Madrid blijven. Een beslissing die onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder niet begrijpen. “Als topsporter kan dit niet”, is Degryse bijzonder scherp. “Hij is gewoon bereid om nog eens een seizoen hetzelfde lot te ondergaan onder Ancelotti. En hij oogt nog gelukkig ook.” Bekijk hierboven de volledige

Lees meer »

Honden van Tsjernobyl slagen erin te overleven met gewijzigd DNA

Hoe zijn de honden die achterbleven na de kernramp van Tsjernobyl in 1986, erin geslaagd om 15 generaties lang te overleven, voedsel te vinden en zich voort te planten, in een zeer gevaarlijk milieu? Dat zoekt een team van wetenschappers uit en na een jarenlange studie op genetisch materiaal, zijn de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd. Ze focusten zich op 302

Lees meer »

Amerikaans president Joe Biden erkent twee nieuwe nationale monumenten in Nevada en Texas

De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag twee natuurgebieden in de staten Nevada en Texas erkennen als nationale monumenten. Daardoor worden de gebieden beschermd tegen economische en vastgoedontwikkelingsprojecten. Dat heeft het Witte Huis dinsdag meegedeeld. Daarnaast wil Biden peilen naar de mogelijkheid om het beschermd zeegebied in de Amerikaanse wateren in de Stille Oceaan uit te breiden.

Lees meer »