Nieuwsfeed

Dakloze man riskeert 3 jaar cel voor verkrachting in tentje op straat

Een dakloze vijftiger heeft zich vrijdag voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de verkrachting van een dakloze vrouw. De man misbruikte het slachtoffer in dronken toestand in een tentje op straat. Het parket eist 3 jaar cel tegen de beklaagde.

Krantenkoppen in België

Verblijfsoplossing voor asielzoekers die toekomstig kantoor Nationaal Crisiscentrum in Brussel kraken

Het Brussels Gewest heeft in samenwerking met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) een oplossing gevonden voor de asielzoekers die het gebouw aan de Albert II-laan in Sint-Joost-ten-Node bezet houden. Dat meldt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). Ook Brussels minister Alain Maron (Ecolo) en burgemeester Emir Kir van Sint-Joost werden bij de oplossing betrokken.

Lees meer »

Vakbond ACV Puls: “Dinsdag geen herziening bij Delhaize? Dan sluiten we bijkomende acties niet uit”

Als de directie van Delhaize dinsdag op de komende ondernemingsraad de huidige plannen om de 128 eigen winkels te verkopen aan zelfstandigen niet wil herzien, dan is het niet uitgesloten dat er nog bijkomende acties volgen. Dat heeft Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke distributie van ACV Puls, aangekondigd in "De zevende dag". De christelijke vakbond blijft verschillen in loon- en arbeidsvoorwaarden

Lees meer »

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop

Lees meer »

Ambtenaren en oud-Kamervoorzitters kregen jarenlang “onwettige” vergoeding bovenop pensioen: dit weten we al over de zaak

Oud-Kamervoorzitters Herman De Croo (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) en een aantal hoge ambtenaren hebben jarenlang mogelijk onwettige pensioenextra’s gekregen van duizenden euro’s per maand. Dat nieuws is gisteren naar boven gekomen, maar er zijn er nog veel vragen: hoe is die regeling precies tot stand gekomen? En wat zullen de gevolgen zijn? We zetten op een rijtje wat

Lees meer »

Amerikaanse kleuter helpt politie bij arrestatie van voortvluchtig familielid: “Het is beter om eerlijk te zijn”

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft de politie een voortvluchtige kunnen arresteren met de hulp van … een kleuter. Het kind, dat door de agenten als “heel moedig en eerlijk” wordt beschreven, wees naar de schuilplaats van de crimineel nadat de volwassen familieleden ter plaatse weigerden mee te werken. “Het is beter om eerlijk te zijn, we mogen niet liegen”,

Lees meer »

De vijf boeken van de week: een collaborerend glamourkoppel, de graphic novel bij “Het verhaal van Vlaanderen” en het boek bij de film “All Quiet on the Western Front” 

Edouard en Lucienne Didier uit Elsene organiseerden salons waaraan kopstukken uit de collaboratie deelnamen. Erik Thuys schreef een boek over dit Brussels glamourkoppel. "Het verhaal van Vlaanderen" kan je nu ook lezen in een tweedelige graphic novel van Harry De Paepe. BAFTA-winnaar "All quiet on the western front" is de verfilming van een anti-oorlogsroman van Erich Maria Remarque uit 1929.

Lees meer »

Werd Valentin (23) door vrienden in de steek gelaten? Zoektocht naar vermiste jongeman in Handelsdok voortgezet

Valentin Footman (23) uit Waals-Brabant was afgelopen vrijdag naar Gent afgezakt om de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden. Ze zouden naar de Kompass Club aan de Nieuwevaart in Gent gaan, maar daar zou Valentin uiteindelijk geen voet binnenzetten. Zijn vrienden deden dat wel. Sinds 00.30 uur ontbreekt elk spoor van hem. De federale politie hernam dinsdag de zoektocht.

Lees meer »