Nieuwsfeed

De keerzijde van 360 miljoen aan wintertransfers: Chelsea verliest nu ook tegen rode lantaarn

Ooit zei ene Johan Cruijff: “Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken.” De 610 miljoen die Amerikaanse eigenaar Todd Boehly dit seizoen in Chelsea heeft gepompt, rendeert nog niet. Elk punt in de Premier League heeft tot nu toe 20 miljoen gekost.

Krantenkoppen in België

“Het is nooit te laat om te leven”: Nadine (68) versloeg drie keer kanker, maar haar levenskracht blijft onverwoestbaar

2004, 2010, 2013 en 2020. Dat zijn de jaartallen waarin Nadine Van Parys (68) te horen kreeg dat er tumoren in haar lichaam waren ontdekt. Vier keer was de diagnose borstkanker. De laatste twee keer nadat haar beide borsten al waren geamputeerd. Maar telkens weer pareerde Nadine die verschrikkelijke aanvallen op haar lichaam met een onverwoestbare levenskracht. “Neen, ik ben

Lees meer »

Meta overweegt verbod op politieke advertenties in Europa

De top van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, bekijkt een bedrijfsbreed verbod op politieke reclame in Europa vanuit de bezorgdheid dat Facebook en Instagram anders niet zullen kunnen voldoen aan de toekomstige EU-regelgeving met betrekking tot online campagnes. Dat schrijft de ‘Financial Times’.

Lees meer »

Koper gevonden voor omgevallen Silicon Valley Bank

Er is een oplossing gevonden voor Silicon Valley Bank (SVB), de bank uit Californië die twee weken geleden over de kop ging. Ze wordt gekocht door de bank First Citizens, zo heeft de Amerikaanse federale overheidsdienst FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) aangekondigd. First Citizens neemt de grootste delen over van de bank, waaronder de deposito’s en leningen, net als de

Lees meer »

“Geaardheid? Afkomst? Religie? Er zijn geen grenzen, iedereen is welkom”: Annelies Verlinden (cd&v) viert eerste iftar van het jaar sámen

Honderden mensen van verschillende afkomst, religie, geaardheid en achtergrond die samen de eerste dadel breken. Donderdagavond wordt in Antwerpen bewezen dat iftar wel degelijk een solidair gebeuren is dat bruggen slaat in plaats van opblaast. Na alle commotie rond het annuleren van Queer Iftar in Borgerhout, neemt ook minister van binnenlandse zaken, Annelies Verlinden (cd&v), plaats aan tafel: “Laat dit

Lees meer »

Inflatie en hoge grondstofprijzen doen Oosterweelwerken nu al één miljard euro duurder uitvallen: “Riant, maar investeringen blijven noodzakelijk”

Met de Oosterweelverbinding in Antwerpen wordt het grootste bouwproject ooit in ons land gerealiseerd. En daar hangt natuurlijk ook een (fors) prijskaartje aan vast. Bouwheer Lantis verwachtte dat de werken ongeveer 4,5 miljard euro zouden kosten. Maar door inflatie en prijsstijgingen bedraagt de totaalkost nu al 5,4 miljard euro, zo blijkt.

Lees meer »

Vrouw (50) belandt onder wagen in Nijlen: “Haar toestand is kritiek”

In de Hellevoortstraat in Nijlen heeft brandweerzone Rivierenland op vrijdagavond een dame van 50 jaar vanonder een personenwagen gehaald. De vrouw, woonachtig in Nijlen, werd met kritieke verwondingen overgebracht naar het UZA in Edegem. Het ongeval vond plaats rond 23 uur. “Het onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval uitklaren. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek”, geeft

Lees meer »