Nieuwsfeed

De kus die niemand nog verwachtte: eerste openbare teken van affectie tussen koning Albert en prinses Delphine

Een verrassend tafereel vrijdag aan de parochiekerk van Laken. Koning Albert (88) begroet prinses Delphine (54) met een kus. Hun eerste teken van affectie in het openbaar: dat we dat na alle spanningen en een pijnlijke rechtszaak nog zouden zien. Is alles vergeten en vergeven? Zien vader en dochter elkaar vaak? En hoe denkt koningin Paola erover?

Krantenkoppen in België

Grootste bank van Zwitserland (UBS) is bereid om noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar

UBS, de grootste bank van Zwitserland, is bereid om haar noodlijdende concurrent Credit Suisse over te nemen voor 1 miljard dollar (bijna 1 miljard euro). Credit Suisse zit in lastige papier sinds het omvallen van twee regionale Amerikaanse banken. De Zwitserse regering ziet een overname door UBS als "de enige optie" om de rust op de aandelenbeurzen terug te laten

Lees meer »

Schoolschutter Nashville was in behandeling voor “emotionele stoornis”

De 28-jarige schutter die op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zes mensen doodschoot, was in behandeling voor een “emotionele stoornis”. Dat heeft de politiechef van Nashville dinsdag gezegd. Audrey Hale identificeerde zich sinds kort als man en noemde zichzelf Aiden. Hij was in het bezit van zeven legaal verkregen vuurwapens die hij verborg in het huis van zijn

Lees meer »

Rusland bombardeert weer massaal in Oekraïne, maar waarmee ze dat doen is veelzeggend: “Dat wijst eerder op armoede”

Rusland heeft een van zijn grootste aanvallen op Oekraïne uitgevoerd afgelopen nacht. Eenentachtig raketten werden afgevuurd met een heel duidelijk doel: de energievoorzieningen raken. Het Volgens het Russische ministerie van Defensie ging het om een vergelding voor de aanvallen door de “Oekraïense saboteurs” van vorige week. Experts zien eerder een gebrek aan strategie door bevoorradingsproblemen.

Lees meer »

Onwettige pensioenbonussen oud-Kamervoorzitters kunnen maar tot tien jaar geleden teruggevorderd worden

De onwettige pensioenbonussen van de ex-Kamervoorzitters Herman De Croo en Siegfried Bracke terugvorderen kan, maar enkel tot maart 2013. Dat zegt één van de twee advocatenkantoren die de Kamer inschakelde om advies in te winnen in het dossier. Maar dan nog zijn er een paar juridische klippen te ronden. De ex-voorzitters hebben bijvoorbeeld ook belastingen betaald op hun bonus.

Lees meer »

“Mocht er een prijs voor de meest originele trap bestaan, dan overtreft dit model alle concurrentie”: op bezoek in de creatieve woonst van Robert en Jolien

Het huis van Jolien en Robert in Brasschaat scoort top op het vlak van uitgepuurde architectuur en minimalistische inrichting, maar ook qua energiezuinigheid. “Nochtans was dat laatste niet expliciet de bedoeling en eerder een gevolg van keuzes die we onderweg maakten.” Ze geven een rondleiding in hun opvallende huis op de vooravond van Batibouw, waar je van 14 tot en

Lees meer »

Wie kan in Vlaanderen nog huren of kopen? “Zonder eigen inbreng kan slechts 28 procent een klein nieuwbouwappartement kopen”

Dat jonge koppels geen huis meer kunnen kopen zonder hulp van hun ouders en dat een betaalbare, degelijke huurwoning steeds meer onbereikbaar wordt, is intussen een oud zeer. “Maar het opvallende is dat nu ook de middenklasse onder druk komt te staan,” vertelt professor Johan Albrecht (UGent). Hij berekende wie vandaag nog een huur-of koopwoning kan betalen én hoeveel budget

Lees meer »

Schutter Nashville kocht legaal 7 wapens en werd behandeld voor “emotionele stoornis”, zegt politie

Tijdens een nieuwe persconferentie heeft het hoofd van de politie in Nashville verklaard dat Audrey Hale behandeld werd voor een "emotionele stoornis". Ze had de voorbije maanden minstens zeven wapens gekocht, waarvan ze er gisteren drie gebruikte tijdens de schietpartij op de christelijke school. Daarbij kwamen drie kinderen en drie volwassenen om het leven. Hale werd gedood door de politie.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”

Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar

Lees meer »

PORTRET. Baron Nicolas Ullens had alles om het te maken in het leven, maar zit nu in de cel voor moord op zijn stiefmoeder

“Een intelligente man die vaak heel straffe informatie leek te hebben, maar waar na onderzoek helaas niets of weinig van overbleef.” Zo omschrijven ex-collega’s van de Staatsveiligheid Nicolas Ullens de Schooten (57), de edelman die vandaag de moord op zijn stiefmoeder, barones Myriam ‘Mimi’ Lechien, bekende. Een portret van een man die alles had om het te maken in het

Lees meer »

Recent gepensioneerde vrouwen krijgen kwart minder pensioen dan mannen

De pensioenkloof tussen mannen en vrouwen bedraagt 23 procent, in het nadeel van vrouwen. Dat blijkt uit cijfers van PensionStat.be, die maandag werden voorgesteld door minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Het cijfer is alleen van toepassing op recent gepensioneerden. De pensioenkloof bij reeds langer gepensioneerden is allicht nog een pak groter.

Lees meer »

Iran bereid verdrag voor overbrenging van gevangenen uit te voeren

Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn het verdrag voor de overbrenging van (Belgische) gevangenen uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, kunnen

Lees meer »

Het zit er bovenarms op tussen Trump en zijn favoriete nieuwszender

Mediamagnaat Rupert Murdoch, ceo van de Amerikaanse tv-zender Fox News, moest vorige week toegeven dat de zender systematisch leugens verspreidt voor meer marktaandeel. Tot inkeer leidt dat niet, integendeel. Sterpresentator Tucker Carlson lanceerde alweer een nieuwe complottheorie over de treinramp in Ohio. Wat zegt dat over Murdoch en Fox? En wat met de relatie met Donald Trump?

Lees meer »

Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering

Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.

Lees meer »

KIJK. Pogacar haalt stevig uit op de Cipressa, maar bekoopt het op de Poggio: wie wint Milaan-Sanremo in onze simulatie?

In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in Milaan-Sanremo? Tipje van de sluier: de groten spaarden zich niet.

Lees meer »