Nieuwsfeed

De nachtmerrie van elke kunstliefhebber: verzamelaar breekt per ongeluk peperduur beeld van Jeff Koons

Een kunstverzamelaar in Miami heeft donderdagavond per ongeluk een peperduur beeldje van de bekende kunstenaar Jeff Koons omvergeduwd. De waarde van het beeldje wordt geschat op tientallen duizenden euro’s.

Krantenkoppen in België

“Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”: Paul Magnette (PS) haalt fel uit naar vandalisten in zijn thuisstad Charleroi

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi en PS-voorzitter, reageert woedend op de vandalisten die in zijn stad het hoofd van het standbeeld van stripfiguur Guust Flater, ofwel Gaston Lagaffe, hebben gestolen. “Het is echt hopeloos. Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”, aldus Magnette. Hij wil de “herrieschoppers” zo snel mogelijk vinden en “zo zwaar mogelijk straffen”.

Lees meer »

Testaankoop: “Ondoorzichtigheid ziekenhuizen brengt levens in gevaar”

Uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) blijkt dat patiënten die behandeld worden in een ziekenhuis dat niet erkend is als coördinerende borstkliniek, een substantieel hogere kans hebben om te sterven aan borstkanker. Testaankoop zegt in een reactie dat het al jaren vecht voor meer transparantie rond de kwaliteit van zorg, maar botst op een grote

Lees meer »

Waarom Wout van Aert en Lotte Kopecky tegenwoordig… bakpoeder eten

Wout van Aert eet het, net als zijn succesvolle ploegmaats bij Jumbo-Visma. Lotte Kopecky was ook een proefkonijn, net als haar ploegmaats bij het al even indrukwekkende vrouwenteam van SD-Worx. Bakpoeder is het nieuwe goud – en niet alleen om je tanden te witten, de broccoli mooi groen te houden na het koken en een penetrante zweetgeur uit je kleren

Lees meer »

Martina Navratilova heeft kanker opnieuw overwonnen

Ex-tennisster Martina Navratilova is met succes tegen kanker behandeld. Dat verklaart de 66-jarige Amerikaanse van Tsjechische origine in een interview met Piers Morgan, dat dinsdag op Talk TV uitgezonden wordt. “Ik moet nog twee weken preventief stralingen ondergaan, maar dan ben ik er klaar mee. De dokters hebben me kankervrij verklaard.”

Lees meer »