Nieuwsfeed

De nieuwe koffieklets heet laadpraat en gaat maar over één ding

U zag ze ook al staan op de snelwegparkings. Of u stond er zelf al. De elektrische auto ingeplugd en laden maar. En dan houden ze een laadpraatje. Wildvreemden onder elkaar. Straks doen we het allemaal: vanaf 2035 worden geen nieuwe diesel- en benzinewagens meer verkocht. Eind dit jaar zullen in ons land al bijna 150.000 elektrische wagens rijden. Maar waar gaan die gesprekken in godsnaam over?

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Het verbieden om gezinnen op te sluiten voor terugkeer is nobel, maar het heeft wel gevolgen voor ons asielbeleid”

“Een verbod om gezinnen zonder geldige papieren op te sluiten in een gesloten terugkeercentrum wordt nu bij wet vastgelegd. De regering-De Croo is daarmee een van de meest milde regeringen in West-Europa. Het is uiteraard een nobel streven: niks zo erg als een gezin en dus een kind te moeten opsluiten. De meeste politici op die functie maakten er ook

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘Minx’: wat een feministe lijden kan

Kan het begin van de werkweek volgens u wel een portie rode oortjes gebruiken? Say no more, want VRT MAX heeft met ‘Minx’ de perfecte fictie-oplossing in de aanbieding. Daarin volgen we een jonge en gedreven feministe die – verrassend genoeg – het allereerste blootblad voor vrouwen lanceert. Compleet met pornstache, jawel!

Lees meer »

Upcoming Belgisch handtassenmerk krijgt plots meer telefoontjes: “Prinses Elisabeth draagt ons!”

Koningin Mathilde (50) en kroonprinses Elisabeth (21) hebben hun driedaags werkbezoek aan Egypte afgerond. Beide dames vielen op door hun stijlvolle outfits. Zo verscheen onze prinses met een tas van het Belgisch handtassenlabel Kaai in de hand. Spoiler: die is ietsje goedkoper dan een designertas. Oprichter Ine Verhaert legt uit hoe dat in zijn werk ging. “Nooit durven dromen.”

Lees meer »

Antwerpse gouverneur onderzoekt gevolgen van audit over belangenvermenging door burgemeester Boechout

De gemeenteraadsleden van Boechout hebben in een zitting achter gesloten deuren een audit over burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) besproken. Oppositiepartij ’t Dorp verwijt hem belangenvermenging bij stedenbouwkundige dossiers. Gouverneur Cathy Berx bekijkt nu wat de verdere gevolgen zijn van de audit. "Waarschijnlijk zal de burgemeester toch één en ander moeten aanpassen aan de manier waarop hij met dossiers omspringt",

Lees meer »

Loonkloof mannen en vrouwen in EU met huidig tempo pas dicht in 2086

Mannen en vrouwen in de Europese Unie zullen gemiddeld pas in 2086 gelijke lonen krijgen als die in het huidige tempo naar elkaar toe blijven groeien, heeft persbureau Bloomberg berekend met cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Het persbureau meldt ook dat de voortgang naar loongelijkheid tussen mannen en vrouwen is vertraagd.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Dierenvriendin Sabine (58) verliest strijd tegen longkanker: “Met haar vrolijke discoschoenen opgebaard, zoals ze het wilde”

“Mochten er meer Sabinetjes zijn, de wereld zou zoveel mooier ogen.” Filip Werbrouck (60) praat vol bewondering en liefde over zijn echtgenote Sabine van Paemel (58) uit Leke. Zij sliep zondag zachtjes in na een strijd tegen een uitgezaaide longkanker. Ze was gepassioneerd door kunst, maar had een nog veel groter hart voor dieren. Hond Laika, bijvoorbeeld, bood ze ondanks

Lees meer »