Nieuwsfeed

“De verbaasde blik van prinses Claire zei genoeg”: onverwacht innige begroeting tussen koning Albert en prinses Delphine

Een verrassend tafereel vrijdag aan de parochiekerk van Laken. Koning Albert (88) begroet prinses Delphine (54) met een kus. Hun eerste teken van affectie in het openbaar: dat we dat na alle spanningen en een pijnlijke rechtszaak nog zouden zien. Is alles vergeten en vergeven? Zien vader en dochter elkaar vaak? En hoe denkt koningin Paola erover?

Krantenkoppen in België

Klassegebaar van Lukaku: na depressie schittert collega-spits door cadeau van Romelu als nooit tevoren, nu doet Rode Duivel er nog schepje bovenop

De naam Raphael Odogwu doet ongetwijfeld geen belletje rinkelen. De 32-jarige Italiaan scoort na een depressie aan de lopende band in de Serie B. Met dank aan ‘Big Rom’. Odogwu is er weer helemaal bovenop sinds hij oude, gedragen voetbalschoenen van Romelu Lukaku cadeau kreeg. En in de strijd om een plekje in de Serie A doet Lukaku er nog

Lees meer »

Grootste verhoging van lonen in dertig jaar in Japan

De jaarlijkse loononderhandelingen in Japan (‘shunto’) tussen vakbonden en werkgevers hebben geleid tot een verhoging van de lonen met gemiddeld 3,8 procent. Dat is het hoogste niveau in dertig jaar, zo blijkt uit voorlopige resultaten die door vakbondsorganisatie Rengo bekendgemaakt zijn.

Lees meer »

Milieuorganisatie start rechtszaak tegen bouw Duitse lng-terminal

De Duitse milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH) heeft een rechtszaak aangespannen om de bouw van een lng-terminal te voorkomen. Hiermee kan geïmporteerd vloeibaar gemaakt aardgas (lng) worden omgezet naar aardgas dat geschikt is voor het Duitse gasnet. DUH is het met name niet eens met de goedkeuring voor de aanleg van een kilometerslange verbindingsleiding die daarvoor nodig is.

Lees meer »