Nieuwsfeed

Dirk ging na pensioen weer lesgeven, maar krijgt onaangename verrassing: “Heeft me meer dan 10.000 euro gekost”

Een jaar bijspringen als onderwijzer na zijn pensioen heeft Dirk Jansen uit Lommel een stevige kater opgeleverd. Hij kreeg een sanctie van de pensioendienst en zijn belastingen gingen de hoogte in. “Dat ik een jaar ben gaan depanneren heeft me meer dan 10.000 euro gekost”, zegt Jansen.

Krantenkoppen in België

Rood weekend voor Delhaize: 170 miljoen omzetverlies, personeel zakt dinsdag af naar Zellik: “Er zijn collega’s die huilen, die er emotioneel doorzitten”

Ook dit weekend was de spanning te snijden bij Delhaize: zaterdag waren 113 van de eigen winkels gesloten, 15 waren open. Volgens VTM Nieuws verloor Delhaize al 170 miljoen euro omzet door de stakingen. Het personeel wordt opgeroepen op dinsdag 14 maart naar Zellik af te zakken, wanneer de vakbonden en de directie samenzitten. Of de winkels daarna weer openen,

Lees meer »

Straks maakt slachtoffer van de terreuraanslag in Zaventem een pakkend gebaar in bomvol Sportpaleis: “Bij het opstaan heb ik nog elke ochtend tranen in mijn ogen”

Ze zal nooit meer de topsporter kunnen zijn die ze was. Nooit meer kunnen dansen, waar ze zo van hield. Daarvoor raakte Karen Northshield te zwaar en blijvend gewond bij de terroristische aanslag op de luchthaven in Zaventem, nu bijna zeven jaar geleden. Maar: ze inspireert met onwaarschijnlijk veel kracht en doorzetting. “Wat mij gelukkig maakt? Anderen hoop geven.”

Lees meer »

“Dringend bericht. Er was een aanval”: Russen krijgen valse waarschuwing voor nucleaire raketaanval te zien op tv

Donderdagavond kregen heel wat Russen op hun beeldscherm plots de waarschuwing te zien dat er een nucleaire raketaanval gepleegd was op Rusland. De valse waarschuwing werd de wereld ingestuurd door hackers die de Russische staatsmedia, zowel tv als radio, hadden overgenomen. In het bericht werd verteld dat mensen zich naar schuilkelders moesten begeven, jodiumpillen moesten innemen en gasmaskers moesten dragen.

Lees meer »

Concurrentie van grote internationale webshops, hoge kosten en gratis retour: amper 4 op de 10 webshops zelfstandige handelaars zijn rendabel

De online verkoop bij de zelfstandige handelaar is duidelijk over de coronapiek heen. Twee jaar na de enorme boost blijkt de e-commerce voor een aantal lokale retailers een tijdelijk initiatief te zijn geweest. Voor amper vier op de tien zelfstandigen en kmo’s is de webshop rendabel. De grote boosdoener? De verpletterende buitenlandse internetgiganten. “Neem ik een nieuw merk in assortiment,

Lees meer »

Het fiscaal hervormingsplan van minister Van Peteghem doorgelicht: van de afschaffing van de tampontaks tot lagere belasting op arbeid

Vandaag werden de langverwachte fiscale hervormingsplannen van minister van Financiën Van Peteghem (CD&V) op de politieke agenda geplaatst. Dit plan moet een van de hoofdprijzen worden van de Vivaldi-regering in het laatste werkingsjaar van de regering. Is dit nu de grote fiscale hervorming die bij het begin van de legislatuur werd vooropgesteld? Neen, jammer genoeg niet, maar dat kunnen we

Lees meer »

Profwielrenner (21) schiet ‘per ongeluk’ kat van minister dood en moet nu vrezen voor verblijfsvergunning

Na West Ham-verdediger Kurt Zouma de kattenmishandelaar is er nu Trek-Segafredorenner Antonio Tiberi de kattendoder. Het Italiaanse wielertalent (21) bekent dat hij afgelopen zomer een kat met een luchtgeweer heeft doodgeschoten. Dat bleek bovendien ook nog eens de kat van Federico Amati te zijn, de minister van Toerisme en Post van San Marino. Tiberi komt er na een strafrechtelijk onderzoek

Lees meer »