Nieuwsfeed

Dit doet Miss België Emilie Vansteenkiste om er zo goed uit te zien: “Ik heb een routine met 3 stappen”

Miss België Emilie Vansteenkiste (21) is officieel ‘de mooiste van ons land’. Verstopt onder haar glinsterende kroon: een prachtige haardos, een stralende glimlach en een fonkelend huidje. Maar wat zijn de beautygeheimen van onze nieuwe Miss? “Ik gebruikte heel lang enkel deodorant.”

Krantenkoppen in België

“Een échte testcase”: voor onze chef voetbal is match tegen de Mannschaft meer dan een gewone oefenpot

“Eindelijk nog eens een testcase”, aldus onze chef voetbal Niels Poissonnier over de oefenmatch van de Rode Duivels van vanavond tegen Duitsland. “Het hernieuwde enthousiasme dat vorige vrijdag in Stockholm het levenslicht zag, vraagt om een vervolg”, klinkt het. “Jonkies als Onana, Lukebakio en Lavia, hoe goed zijn ze op dít niveau tegen een grootmacht als Duitsland?”

Lees meer »

Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt

Lees meer »

Guerrillastrijders doden 9 militairen bij aanval in Colombia

In Colombia zijn negen militairen gedood bij een aanval door guerrillastrijders van het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN), acht anderen raakten gewond. Dat heeft het leger gemeld. De regering voert momenteel vredesonderhandelingen met het ELN. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de guerrillabeweging opgeroepen tot overleg.

Lees meer »

Valerie Van Peel en acteur Gerd de Ley over mishandeling in hun kindertijd: “Ze lag een week ziek te bed omdat ík haar naam had getrokken om een kerstcadeau te kopen”

Acteur en auteur Gerd de Ley (79) groeide op met een narcistische, liefdeloze moeder. (Bijna ex-)politica Valerie Van Peel (43) werd als kind seksueel misbruikt. Samen vertellen ze over de impact van kindermishandeling op hun leven. Gerd smeet zich volledig in de liefde, “bijna té.” Valerie durfde (nog) niet helemaal. “Ik hoop nog op een goeie relatie. Niemand is definitief

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hou ze toch maar in de gaten.” Nieuw rapport belicht grootste taboe van de oorlog: hoe extreemrechts is het Oekraïense leger?

Als je Rusland zou geloven, dan zijn alle Oekraïners nazi’s. Wat natuurlijk niet klopt. Maar in het Oekraïense leger zijn er nog altijd meerdere eenheden met een nadrukkelijk extreemrechts profiel, een waarheid die het laatste jaar wat onder de mat is geveegd. Dat taboe wordt nu doorbroken in een onderzoeksrapport dat wij al vóór publicatie mochten lezen. Het vertelt genuanceerd

Lees meer »

Tuberculose is terug van nooit weggeweest: “Je krijgt de ziekte alleen door nauw contact met iemand die erg besmettelijk is”

Tuberculose of tbc is op dit moment covid aan het verdringen als de dodelijkste infectieziekte ter wereld en ook in België wordt een stijging opgetekend. Daarvoor waarschuwt de Damiaanactie naar aanleiding van Wereldtuberculosedag vandaag. Hoe raak je besmet? Hoe ziek word je? Prof. Pascal Van Bleyenbergh (UZ Leuven) zet alles voor ons op een rijtje. “Tuberculose is hier relatief zeldzaam,

Lees meer »

Volgens Zweedse studie hebben voetballers 50 procent meer kans op dementie: “Zou het niet logisch zijn om koppen af te schaffen?”

Voetballers hebben wel 50 procent meer kans om dementie te ontwikkelen dan de niet-voetballende medemens, zo blijkt uit een Zweedse studie. Dat vuurt het debat aan omtrent restricties rond koppen. Zou het niet beter zijn om koppen gewoon af te schaffen? Twee proffen neurologie zijn het alvast niet met elkaar eens. “We mogen de positieve gezondheidsgevolgen van sporten niet uit

Lees meer »

Meer eetkramen met herbruikbaar servies op Gentse Feesten

Tijdens de komende editie van de Gentse Feesten zal het aantal eetkramen met herbruikbaar servies buiten de feestenzones verder stijgen (van 10 naar 15). De veiling van de vergunningen van alle eetkramen zal meteen voor de komende drie edities tegelijk gebeuren. De stad hoopt zo meer kandidaten te overtuigen om de investering te maken.

Lees meer »