Nieuwsfeed

“Dit kan alleen in Rusland”: Poetin promoveert generaal die verantwoordelijk was voor desastreuze Russische verliezen bij Voehledar

De Russische president Vladimir Poetin heeft luitenant-generaal Rustam Muradov gepromoveerd tot kolonel-generaal. Dat is opmerkelijk, want Muradov wordt als commandant van het oostelijke militaire district verantwoordelijk geacht voor de vreselijke verliezen van de afgelopen weken bij Voehledar in het zuidoosten van Oekraïne. Daar werden twee Russische elitebrigades gedecimeerd en 130 militaire voertuigen uitgeschakeld, waaronder 36 tanks.

Krantenkoppen in België

VN-lidstaten bereiken historisch akkoord over bescherming volle zee

De lidstaten van de Verenigde Naties hebben zaterdag, na jarenlang onderhandelen, eindelijk een akkoord te pakken over een internationale overeenkomst ter bescherming van de volle zee. “Het schip heeft de wal bereikt”, kondigde de voorzitter van de conferentie, Rena Lee, zaterdagavond lokale tijd onder luid applaus aan op de hoofdzetel van de Verenigde Naties in New York aan.

Lees meer »

“Spookleden” verdeelt Open VLD-afdeling Brussel-Stad

Het botert niet binnen de Open VLD-afdeling van de Stad Brussel. De voorzitter van de lokale afdeling, Freddy Neyts, heeft enkele maanden geleden een klacht ingediend bij het nationale partijbestuur omdat andere bestuursleden "spookleden" zouden hebben toegevoegd om zo de interne bestuursverkiezingen te beïnvloeden. De zaak werd voorgelegd bij de nationale partij, maar die volgde de beweringen van Neyts niet.

Lees meer »

“Zijn relatiebreuk stond hier in alle showbizzbladen”: waarom Nederland smelt voor Tom Waes

Nederland zwijmelt voor Tom Waes (54). Nadat eerder ‘Undercover’ en ‘Reizen Waes’ een groot succes waren, nestelt onze landgenoot zich er nu ook met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ in miljoenen harten. “Eerlijk,” klinkt het bij de gerenommeerde tv-recensente Angela De Jong, “dat wordt in Nederland enkel uitgezonden omdat hij het presenteert.” Waarom is de oer-Vlaamse Waes zo populair bij onze

Lees meer »

#WIRSCHAFFENDAS: nieuwe campagne met open trainingen en ontmoetingen moet fans en Duivels dichter bij elkaar brengen

Drie maanden na het WK in Qatar blazen de Rode Duivels eind maart opnieuw verzamelen voor de EK-kwalificatiematch tegen Zweden. Dat doen ze met een nieuwe bondscoach, een nieuwe sportieve leiding, nieuwe uitdagingen én een splinternieuwe fancampagne. Via de nieuwe #WIRSCHAFFENDAS-campagne wil de voetbalbond tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden supporters en spelers dichter bij elkaar brengen.

Lees meer »

“De rug is één van de moeilijkste plekken om vet weg te werken”: met deze oefeningen van Lieven Maesschalck pak je die ‘muffin-top’ aan

Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. “De beste manier om daarvan verlost te raken, is een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij legt uit hoe je daaraan begint, en geeft enkele oefeningen die je meteen kunt doen.

Lees meer »