Nieuwsfeed

Dochter Kim Jong-un opnieuw aanwezig op belangrijk evenement

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft zijn dochter Kim Jue-ae opnieuw aan de buitenwereld getoond. Dit keer tijdens een evenement voor overheidsfunctionarissen. Daarmee is het de eerste keer dat het meisje tijdens een niet-militair evenement in het openbaar verschijnt.

Krantenkoppen in België

Asielzoekers kraken toekomstig kantoor crisiscentrum in Brussel

Een zeventigtal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. De bezetting heeft als doel de asielzoekers een noodoplossing te bieden en de regering te dwingen om haar verplichtingen na te komen, zo werd ter plaatse gezegd. De lokale politie is ter plaatse.

Lees meer »

Eerste celstraffen uitgedeeld na zware stadionramp in Indonesië

Een Indonesische rechtbank heeft donderdag twee mannen veroordeeld voor nalatigheid tijdens een voetbalwedstrijd in oktober vorig jaar, die uitmondde in één van de zwaarste stadionrampen ooit. Bij een stormloop van supporters naar het veld, die de politie probeerde te counteren door traangas in te zetten, vielen 135 doden.

Lees meer »

Kernkabinet zit opnieuw samen over begrotingscontrole

Het kernkabinet van de federale regering zit opnieuw samen over de begrotingscontrole. Het is niet duidelijk of er vandaag al een akkoord in zit. “We zien waar de discussie ons leidt”, klinkt het in regeringskringen, al zegt een andere bron dat er “waarschijnlijk” tot de finish wordt onderhandeld.

Lees meer »