Nieuwsfeed

Dodentol na doortocht cycloon in Nieuw-Zeeland opgelopen tot negen

In Nieuw-Zeeland is de dodentol na de doortocht van cycloon Gabrielle opgelopen tot negen. Dat hebben politie en veiligheidsautoriteiten zaterdag meegedeeld tijdens een persconferentie in de hoofdstad Wellington. Er zijn ook nog steeds tien vermisten.

Krantenkoppen in België

Delhaize op Brusselse Anspachlaan verzegeld na zwartwerk

De Delhaize aan de Brusselse Anspachlaan is gerechtelijk verzegeld. Dat heeft vakbondssecretaris Myriam Djegham (CNE) maandagavond bevestigd. De franchisewinkel van de supermarktketen moest maandagavond vroeg de deuren sluiten voor klanten na een controle van de sociale inspectie. De inspecteurs hadden gevallen van zwartwerk ontdekt, aldus Djegham.

Lees meer »

Hoe voelt een bijna-doodervaring en hoe valt zoiets te verklaren? Chris (68) maakte het mee: “Ik ben 100% atheïst, dat is hierdoor niet veranderd”

Na een zwaar ongeval dertig jaar geleden maakte Chris (68) een wonderlijke bijna-doodervaring mee, die haar leven een totaal andere wending gaf. Vandaag doet ze haar verhaal uit de doeken. Maar bestaat er een wetenschappelijke verklaring voor wat haar is overkomen? Neuroloog Steven Laureys werkt daar al zo’n vijftien jaar aan en geeft een stand van zaken. “Bij ons is

Lees meer »