Nieuwsfeed

Drie mensen na 296 uur levend onder puin gevonden in Turkije, een van hen sterft luttele minuten later

De hulpdiensten hebben drie personen levend vanonder het puin gehaald van een ingestort gebouw in de zuidelijke provincie Hatay, 296 uur nadat ze bedolven waren geraakt. Een van hen stierf luttele minuten later alsnog.

Krantenkoppen in België

Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Start een verkoop niet boven dit bedrag, want dan overschrijd je een grens die veel mensen

Lees meer »

Turkse advocaten willen Erdogan, ministers en aannemers voor de rechter brengen

Tientallen advocaten hebben na de dodelijke aardbevingen in Turkije een klacht ingediend tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en tegen een rist hoge functionarissen. Ook ministers, gouverneurs en bouwbedrijven worden beschuldigd van dood door nalatigheid en ambtsmisbruik. ‘Ik vrees dat dit slechts een symbolische actie zal blijven’, reageert advocaat Erselan Aktan aan De Standaard.

Lees meer »

Reddingsmissie voor behoud van ‘s werelds grootste kikker

De goliathkikker, die zijn naam eer aan doet met zijn 3,3 kilo en lichaamslengte van zo’n 34 centimeter (exclusief de poten), is de grootste kikkersoort op aarde. De reuzenkikker, ter grootte van een kat, beschikt jammer genoeg over een plaatsje op de lijst met bedreigde diersoorten. Een lokale natuurbeschermer zette daarom een speciaal project op om te vechten voor de

Lees meer »

Europese Commissie bezorgd over Britse migratieplannen

De Europese Commissie is bezorgd over het nieuwe wetsontwerp waarmee de Britse regering illegale migratie wil aanpakken. “Mijn eerste reactie was dat dit internationale akkoorden en de Conventie van Genève dreigt te schenden”, zei Eurocommissaris Ylva Johansson donderdag na een bijeenkomst van de Europese ministers van Binnenlandse Zaken.

Lees meer »

KIJK. Amerikaans koppel vindt goedkope woning, maar kan ogen niet geloven tijdens bezichtiging: “Bomvol bijbels en porno”

In hun zoektocht naar een betaalbare woning, is een Amerikaans koppel op een ‘hoarders home’ gestoten, een woning waarvan de vorige eigenaar een verzamelstoornis had en dus heel wat spullen heeft achtergelaten. Wanneer Syndey en Kieran voor het eerst gaan kijken, merken ze dat ze voor een grote opkuis staan. De ‘rommel’ staat in verschillende kamers tot aan het plafond.

Lees meer »

Kniechirurg waarschuwt voor overbodige meniscusoperaties: “In vele gevallen kunnen we je enkel ‘oplappen’, en kies je beter een alternatief”

Bijna 33.500 mensen in ons land lieten in 2018 nog een meniscusoperatie uitvoeren. Maar volgens hoogleraar orthopedie en kniechirurg Dr. Jan Victor (UGent/UZ Gent) én veel van zijn collega’s is dat niet altijd de beste oplossing. Hij bespreekt de oorzaken, mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen ervan: “De kijkoperatie voor een slijtagescheur van de meniscus biedt vaak teleurstellend resultaat.”

Lees meer »

Op naar de titelkamp Quaeyhaegens versus Hardwick? “Ze kunnen niet meer om Jan heen. En dat straalt hij ook uit”

Wie stopt Jan Quaeyhaegens op weg naar de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors? Alvast niet Alberto Ciardo (25). Als de Antwerpenaar (30) zot gevaarlijke knieën heeft, zoals hij eind vorig jaar tegen da Silva bewees, wat dan gezegd van zijn ellebogen? Na een tiental ware ‘Q Bombs’ blies de arme Italiaan gisteravond de aftocht via technische knock-out (TKO).

Lees meer »

Djokovic doet niet mee aan toernooi van Indian Wells

De Servische tennisser Novak Djokovic heeft zich formeel teruggetrokken uit de loting voor het toernooi van Indian Wells, laat de organisatie van dat tennisevenement weten. Het lijkt erop dat de nummer 1 van de wereld geen speciale toestemming heeft gekregen om de Verenigde Staten binnen te komen. Een dergelijke toestemming heeft hij nodig omdat hij niet is gevaccineerd tegen het

Lees meer »