Nieuwsfeed

Drie mensen, waaronder een kind, na dertien dagen levend van onder het puin gehaald in Turkije

Drie mensen, waaronder een kind, zijn zaterdag levend uit het puin van een gebouw in de stad Antakya in het zuiden van Turkije gered. Dat meldt het staatspersbureau Anadolu.

Krantenkoppen in België

Iftar voor lgbti-moslims in Antwerpen afgelast na bedreigingen

Queer Iftar, een evenement voor moslims uit de lgbti-community dat op 31 maart had moeten plaatsvinden in de Antwerpse concertzaal De Roma, gaat niet door. De concertzaal laat via sociale media weten dat die beslissing werd genomen uit veiligheidsoverwegingen. Minister Somers bekijkt of het evenement alsnog kan plaatsvinden.

Lees meer »

Een olympiër die Joden opving in zijn kasteel en een economist die een aanslag beraamde op Léon Degrelle: zij waren de eerste helden van het Verzet

Bij de bevrijding van België wordt geschat dat zowat 150.000 landgenoten deelnamen aan het Verzet tegen de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Wel 45.000 van hen eindigden als politieke gevangene, maar liefst 15.000 vonden de dood. Wie waren nu die verzetshelden van het eerste uur? En waarom horen we nog zo weinig over hen en hun navolgers?

Lees meer »

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘True Crime Belgium: Rijk, Dood & Opgelicht’

Geen genre dat de laatste jaren zo populair is als true crime. Dat is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen in ‘True Crime Belgium’ – waarin de meest schokkende en spraakmakende misdaden van ons land worden belicht – nu het relaas van oplichter Christian Fobe, die twee van z’n slachtoffers van het leven beroofd.

Lees meer »