Nieuwsfeed

Emilie (29) overlijdt vijftien jaar na harttransplantatie: “Ze leefde tegen 200 per uur”

Op haar veertiende kreeg ze een donorhart na een virale infectie. Volgende week zou ze dertig jaar worden. Maar vorige week overleed logopediste Emilie Cuypers (29) plots na een hartstilstand. “Hoe zij in het leven stond en er alles uit haalde, dat kan een voorbeeld zijn voor iedereen”, zeggen haar partner en zus.

Krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. Een aanslag, een steekpartij en vernielingen in een snackbar en nu een verijdelde aanslag met prominente rol van twee burgerwachten

Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in

Lees meer »

Spanningen met bestuur, foto’s op Ibiza en steun van spelersgroep kwijt: hoe wonderboy Julian Nagelsmann zichzelf onmogelijk maakte bij Bayern

De wonderboy der trainers en de voorbeeldclub bij uitstek, alles wees erop dat Julian Nagelsmann en Bayern München vertrokken waren voor een lang en succesrijk tijdperk. Nog geen twee jaar na de duurste trainerstransfer ooit is het droomhuwelijk op de klippen gelopen. Z’n vervanger is zelfs al aangewezen: Thomas Tuchel. Hoe is het zo ver kunnen komen? Een reconstructie.

Lees meer »

Vorige maand nog een tekort van bijna 33 miljard: waarom Vivaldi de slechtste begroting van Europa vanaf donderdag moet proberen op te lappen

De pensioenen en de fiscale hervorming zijn voer voor na de paasvakantie, maar tegen eind deze maand moet de federale regering niet alleen een deal met Engie op zak hebben, maar ook de begrotingscontrole hebben afgerond. Met de slechtste begroting van heel Europa op het palmares begint premier Alexander De Croo (Open VLD) maar beter te werken aan een kleiner

Lees meer »

Gent kan 50-tal extra asielzoekers opnemen, geen tweede asielponton

De stad Gent zal geen bijkomend asielponton voorzien in de haven. Er komt mogelijk wel een lichte uitbreiding van de bestaande Reno-boot én het lokaal opvanginitiatief in de stad, samen goed voor een 50-tal extra plaatsen voor asielzoekers. De federale regering is op zoek naar extra opvang om de aanhoudende asielcrisis op te vangen en keek onder meer naar de

Lees meer »