Nieuwsfeed

Esmée Minnaert overleefde zelfmoordpoging en is vandaag een gelukkige mama: “Het leven doet geen pijn meer”

Bart De Pauw was dinsdag niet de enige die een einde aan zijn leven wilde maken. Volgens de statistieken ondernemen elke dag minstens 23 Vlamingen een zelfmoordpoging, het werkelijke cijfer ligt zeker hoger. Tien jaar geleden was Esmée Minnaert (34) één van die vele anonieme slachtoffers van de wanhoop. Vandaag is ze de gelukkige moeder van een zoontje van één. “Je moet je niet schuldig voelen. Zelfmoord is geen keuze, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.”

Krantenkoppen in België

Child Focus, 25 jaar oud en relevanter dan ooit

Child Focus bestaat 25 jaar. De Stichting voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen ontstond in de nasleep van de Dutroux-affaire en ontpopte zich tot een spreekbuis voor vermiste en kwetsbare kinderen. De laatste jaren kwam de aandacht voor alle online vormen van seksueel misbruik op het voorplan. "Child Focus is mee geëvolueerd met zijn tijd", zegt VRT NWS-justitiejournaliste Fatma Taspinar.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Dierenvriendin Sabine (58) verliest strijd tegen longkanker: “Met haar vrolijke discoschoenen opgebaard, zoals ze het wilde”

“Mochten er meer Sabinetjes zijn, de wereld zou zoveel mooier ogen.” Filip Werbrouck (60) praat vol bewondering en liefde over zijn echtgenote Sabine van Paemel (58) uit Leke. Zij sliep zondag zachtjes in na een strijd tegen een uitgezaaide longkanker. Ze was gepassioneerd door kunst, maar had een nog veel groter hart voor dieren. Hond Laika, bijvoorbeeld, bood ze ondanks

Lees meer »

INTERVIEW. Directeur Antwerpse gevangenis opvallend eerlijk over druggebruik binnen de muren: “Volgens mij oefenen ze in het bos”

Drugs tieren welig in de straten van Antwerpen en dat is binnen de gevangenismuren niet anders. Vorig jaar werden dubbel zoveel drugspakketjes onderschept die over de muren werden gegooid dan het jaar ervoor. Maar de drugs die wél de cellen bereikt, is een veelvoud daarvan. Een openhartig gesprek met de directeur van de Antwerpse gevangenis. “Mannen zitten hier met drie

Lees meer »

DUITSLAND-BELGIË. Domenico Tedesco over clash tegen Mannschaft: “Was niet mijn keuze geweest om hier nu al te spelen”

Na de 0-3-zege in Zweden volgt morgen de volgende afspraak voor de Rode Duivels. In Keulen staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Duitsland. Vanochtend trainden de Duivels nog een laatste keer in Tubeke, om 18u stonden Tedesco en Casteels de pers te woord. Volg de aanloop naar Duitsland-België en uiteraard het duel zelf op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

“Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”: Bram Verbruggen en nieuwe weerman vangen pensioen Frank Deboosere op

Geen lange vakantie deze zomer voor Sabine Hagedoren en plots een pak meer werk voor de derde VRT-weerman Bram Verbruggen. Dat zijn de onmiddellijke gevolgen van het plotse vertrek van Frank Deboosere. Die gaat, vanaf volgende week al, vervroegd met pensioen. “Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”, weet Bram Verbruggen inmiddels. Gelukkig is er – zo vernemen we – al

Lees meer »

België gaat in “overshoot”: vanaf vandaag leeft ons land “op krediet” bij de aarde (en we doen het slechter dan de buurlanden)

België beleeft zijn "Earth Overshoot Day": mocht de hele wereld een even grote ecologische voetafdruk hebben als de Belgen, dan zouden de goederen en diensten die de aarde ons kan leveren op één jaar tijd, nu al op zijn. Opvallend is dat ons land slechter scoort dan buurlanden als Nederland, Frankrijk en Duitsland. Meer nog, België bengelt zelfs helemaal onderin

Lees meer »