Nieuwsfeed

Ex-butler van Diana wil voor zijn dood haar geheimen aan William en Harry vertellen: “Het zou hen weer samen kunnen brengen”

“Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar als ik sterf, zullen prins William en Harry haar geheimen nooit weten.” Voormalig butler Paul Burrell (64) koesterde jarenlang een hechte band met prinses Diana, ze noemde hem zelfs haar rots in de branding. Nu de man vecht tegen prostaatkanker, staat hij stil bij haar diepste geheimen die ze hem toevertrouwde. Die wil hij kost wat kost niet mee in zijn graf nemen. “Ik heb vele uren met Diana doorgebracht, zowel in haar gelukkigste als in haar donkerste tijden.”

Krantenkoppen in België

Poetin bezoekt na de Krim ook de Oekraïense bezette stad Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin is voor het eerst sinds het begin van de oorlog in Oekraïne tot dicht bij het front getrokken. Volgens het Kremlin en Russische media bezocht hij de door Rusland bezette havenstad Marioepol aan de Zwarte Zee. Eerder had hij ook al de Krim bezocht, het schiereiland dat Rusland in 2014 annexeerde.

Lees meer »

Sportarts Filip Spans waarschuwt voor nieuw gymfenomeen: “Bulken zorgt voor leverproblemen en torenhoge cholesterol”

Bulken is het nieuwe gymfenomeen waarbij sporters overdreven veel calorieën innemen, om dan zo hard te sporten dat de bijgekomen massa in spiermassa wordt omgezet. Vaak wordt er dan veel ongezonde voeding gegeten, zodat het bulken zo snel mogelijk gaat. Sportarts Filip Spans verduidelijkt waarom bulken zo’n gevaar vormt voor de gezondheid: “Bulken kan voor lever-en nierproblemen zorgen.”

Lees meer »

“Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”: Bram Verbruggen en nieuwe weerman vangen pensioen Frank Deboosere op

Geen lange vakantie deze zomer voor Sabine Hagedoren en plots een pak meer werk voor de derde VRT-weerman Bram Verbruggen. Dat zijn de onmiddellijke gevolgen van het plotse vertrek van Frank Deboosere. Die gaat, vanaf volgende week al, vervroegd met pensioen. “Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”, weet Bram Verbruggen inmiddels. Gelukkig is er – zo vernemen we – al

Lees meer »

Bestuurder filmt hoe tien ton slachtafval op snelweg belandt

Een vrachtwagen in het zuidoosten van Nederland is donderdag een lading slachtafval verloren op de A67. De chauffeur moest abrupt stoppen voor een file, waardoor zijn lading over de cabine heen vloog. Ook de vrachtwagen voor hem werd besmeurd. Er zou zo’n 10 ton afval op de weg zijn terechtgekomen. De opruimwerkzaamheden hebben uren geduurd.

Lees meer »

Werd Valentin (23) door vrienden in de steek gelaten? Zoektocht naar vermiste jongeman in Handelsdok voortgezet

Valentin Footman (23) uit Waals-Brabant was afgelopen vrijdag naar Gent afgezakt om de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden. Ze zouden naar de Kompass Club aan de Nieuwevaart in Gent gaan, maar daar zou Valentin uiteindelijk geen voet binnenzetten. Zijn vrienden deden dat wel. Sinds 00.30 uur ontbreekt elk spoor van hem. De federale politie hernam dinsdag de zoektocht.

Lees meer »

IAEA-baas Grossi in Teheran voor gesprekken over Iraans kernprogramma

Het hoofd van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), Rafael Grossi, is in Iran aangekomen voor besprekingen op hoog niveau. De directeur-generaal landde vrijdag in Teheran, zo meldden staatsmedia. Behrus Kamalwandi, woordvoerder van het Iraanse Agentschap voor Atoomenergie, ontving Grossi op de luchthaven van Mehrabad in de hoofdstad.

Lees meer »

Ooggetuigen filmen hoe trein opnieuw ontspoort in Ohio

Een maand nadat een treinontsporing een chemicaliën-ramp in Ohio had ontketend, heeft de Amerikaanse staat opnieuw af te rekenen met een deraillement. De ontsporing op zaterdag stond opnieuw op naam van treinmaatschappij Norfolk Southern. Twee autobestuurders zagen het treinongeluk voor hun ogen ontvouwen.

Lees meer »