Nieuwsfeed

EXCLUSIEF. Een dag in het spoor van Marc Coucke: “Denk je dat het bij een bedrijf moeilijk is wat mensen te zoeken die iets op hun lever hebben en die anoniem van alles willen zeggen?”

Maar natuurlijk komt Kolonel Mops nog uit zijn kot. Met eigen ogen gezien tijdens een dag in het spoor van de man die eigenlijk onnavolgbaar is. Marc Coucke (58) over (58), over ‘zijn’ mooiste dierenpark van Europa, over de ‘grootste zever’ die ze over Anderlecht schrijven, over het hotel in Blankenberge dat hij vrijdag terloops kocht. En over tegen het been geplast worden, maar niet dat van hem, hoor. “Samen met de dames van de kostuums had ik iets voorzien in het pak waardoor ik mijn pootje kon opheffen en dan zou er echt water uitkomen tegen het been van Jens Dendoncker. Jammer hé?”

Krantenkoppen in België

LIVE VILLARREAL-ANDERLECHT. Dolle minuten: Debast voorkomt 1-0 op de lijn, Amuzu en Raman laat meteen erna opgelegde kansen liggen!

Anderlecht gaat in Spanje op zoek naar een absolute stunt. In het Estadio de la Ceramica wil paars-wit zich tegen Villarreal plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. CEO Sports Jesper Fredberg gelooft alvast in een stunt: “We willen die kwartfinale. We zullen all-in gaan.” De heenmatch in Brussel eindigde op 1-1. Op deze pagina zit u goed voor

Lees meer »

‘Havanasyndroom’ niet veroorzaakt door buitenlandse vijand, zeggen inlichtingendiensten VS

Uit onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendiensten blijkt dat het ‘Havanasyndroom’, een aandoening waardoor Amerikaanse diplomaten en medewerkers van de inlichtingendiensten wereldwijd werden getroffen, hoogstwaarschijnlijk niet werd veroorzaakt door acties van een buitenlandse tegenstander. Dat schrijft de krant Washington Post woensdag, op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het onderzoek.

Lees meer »

Wat vinden alle Vivaldi-partijen van Van Peteghems voorstel tot belastinghervorming? “Bij MR zit er een addertje onder het gras”

“Een goede basis.” Geen enkele partij schoot de belastinghervorming van Vincent Van Peteghem (CD&V) meteen af. Al schuilt er bij MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wel een addertje onder het gras: hij koppelt het aan een hervorming van de arbeidsmarkt. Laat dat dan net zijn waar PS niet voor staat te springen. Krimpen daarom de kansen dat de fiscale hervorming er ooit

Lees meer »

Vanavond is het volle maan, maar wat klopt er van de mythes en verhalen? “Tijdens volle maan hebben katten en honden meer kans op een ongeval”

Vanavond, 8 december, is het weer volle maan. Wil dat zeggen dat katten en honden straks meer kans hebben op een ongeval? Dat er meer patiënten met hersenbloedingen en nierstenen zullen opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? En dat er meer vrouwen zullen bevallen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt enkele mythes over de volle maan onder de loep.

Lees meer »

Echtgenoot Chris praat voor het eerst over lange verdwijning van zijn Simone (80): “De hulp was overweldigend, maar ze zal naar een rusthuis moeten”

“Ik heb een héél stevige wandeling achter de rug”, zei Simone toen haar man Chris zaterdag de ziekenhuiskamer binnenstapte. De vrouw (80) lijdt aan dementie en was drie dagen lang op de dool zonder eten of drinken. Chris blikt nu terug op emotionele dagen, hoe haar dementie al sluimerend verergerde en wat de toekomst moet brengen. “Het gesprek gisterenavond met

Lees meer »

LIVE. De zaak Reuzegom: “Mijn cliënt heeft duizenden keren vervloekt wat er gebeurd is”: advocaat Protput neemt als eerste het woord

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

Sportarts Filip Spans waarschuwt voor nieuw gymfenomeen: “Bulken zorgt voor leverproblemen en torenhoge cholesterol”

Bulken is het nieuwe gymfenomeen waarbij sporters overdreven veel calorieën innemen, om dan zo hard te sporten dat de bijgekomen massa in spiermassa wordt omgezet. Vaak wordt er dan veel ongezonde voeding gegeten, zodat het bulken zo snel mogelijk gaat. Sportarts Filip Spans verduidelijkt waarom bulken zo’n gevaar vormt voor de gezondheid: “Bulken kan voor lever-en nierproblemen zorgen.”

Lees meer »

Liveblog stikstofdossier – Peter Van Rompuy (CD&V): “Oplossing ligt binnen de meerderheid, er is geen alternatief”

Om 14 uur start in het Vlaams Parlement een extra plenaire vergadering over het stikstofdossier. N-VA en Open VLD hebben (zonder akkoord van coalitiepartner CD&V) een conceptnota ingediend, waarover zal worden gedebatteerd, maar niet alleen over de inhoud van het dossier zijn heel wat vragen. De oppositie vraagt zich ook openlijk af of er nog wel een regering is en

Lees meer »