Nieuwsfeed

EXCLUSIEF. Matthias Schoenaerts (45) raast door leven en liefde. “Als ik echt bevlogen ben, blijft het niet bij één kind”

Hij wentelt zichzelf graag in mysterie, ‘onze’ Matthias Schoenaerts. Maar terwijl de acteur in Wenen verblijft, mag onze journaliste hem een uur lang bellen. En hij legt zomaar een schoon stuk van zijn ziel op tafel: over het verlies van zijn ouders, zijn diepste verlangens voor de toekomst. En over zijn heel eigen, soms verrassende, definitie van de liefde. “Bij veel koppels denk ik: Ja, salut zenne, maat. Ni mé mij.”

Krantenkoppen in België

Ook na derde ondernemingsraad geen vooruitgang in sociaal conflict: minister Dermagne stuurt sociaal bemiddelaar het veld in

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft de sociaal bemiddelaar gevraagd het dossier bij Delhaize in handen te nemen en vakbonden en directie bijeen te brengen voor overleg. Dat werd dinsdag vernomen op zijn kabinet nadat de warenhuisketen daarom had gevraagd, nadat ook de derde ondernemingsraad tussen vakbonden en de directie van Delhaize opnieuw niets heeft opgeleverd.

Lees meer »

PORTRET. Jada Lynch (15), de vertederende dochter van Kim Clijsters die jacht maakt op de ‘American Dream’: “Hopelijk laat België zich niet de kaas van het brood eten”

Kleine meisjes worden groot. In het geval van Jada Lynch (15) mag u dat vrij letterlijk nemen. De dochter van Kim Clijsters en Bryan Lynch meet al meer dan 1m80 en maakt furore in de basketwereld. Hoe zou het nog zijn met dat vrolijke kleutertje die de tenniswereld jaren geleden vertederde en nu door de Amerikaanse basketfederatie is opgeroepen voor

Lees meer »

Foto in vrouwenkleren brengt Republikeins gouverneur in verlegenheid

Bill Lee, de gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee, wil zo snel mogelijk een wet ondertekenen die dragshows verbiedt. Tegelijk moet de Republikein zich verantwoorden voor een schoolfoto uit 1977 waarop hij in een jurk te zien is. De foto werd afgelopen weekend op het internetplatform Reddit gedeeld onder de titel ‘Governor Bill Lee in drag’.

Lees meer »

Gemengde reacties op wetsvoorstel ‘bekwame helper’

De reacties op het wetsvoorstel van de ‘bekwame helper’ zijn gemengd. Het Katholiek Onderwijs (KOV) reageert alvast positief, terwijl het thuiszorgbedrijf Ferm over een “kaakslag” voor de sector spreekt. De federale regering zal normaal vrijdag het wetsvoorstel goedkeuren.

Lees meer »

Regering zet licht op groen voor “bekwame helpers”: leerkrachten en begeleiders mogen nu ook insulinespuitjes zetten 

De regering keurt vandaag het wetsontwerp over de "bekwame helper" goed. Een bekwame helper is iemand die zelf geen verpleegkundige is, maar in het kader van zijn of haar beroep of een vrijwillige activiteit toch een of meerdere verpleegkundige handelingen mag verrichten. "Zo creëren we rechtszekerheid voor bijvoorbeeld de scoutsleiding of leraren die een medicijn of insuline kunnen toedienen", legt

Lees meer »

Jongen (6) die lerares neerschoot in VS niet vervolgd

De zesjarige jongen die in januari op een basisschool in de Amerikaanse plaats Newport News op zijn lerares schoot, wordt daar niet voor vervolgd. De aanklager van de staat Virginia zei woensdag in een interview met NBC News dat hij het “problematisch” vindt een kind van die leeftijd terecht te laten staan.

Lees meer »