Nieuwsfeed

Extinction Rebellion blokkeert Gentse stadsring met ‘ongehoorzaamheidsoptocht’

Milieuactivisten van Extinction Rebellion hebben zaterdagmiddag de stadsring van Gent geblokkeerd. Zo’n 120 mensen liepen en picknickten op de weg en hinderden het verkeer. Ze protesteren zo tegen subsidies voor fossiele brandstoffen.

Krantenkoppen in België

Nederlandse stikstofakkoord: stop op vergunningen in provincie Noord-Brabant

De Nederlandse provincie Noord-Brabant verleent geen vergunningen meer aan projecten die leiden tot extra stikstofuitstoot in en rond beschermde natuurgebieden. Noord-Brabant telt 21 van zo’n gebieden, "er is dus praktisch nergens ruimte om projecten doorgang te geven", zegt de regionale omroep. De stop speelt zich af tegen een achtergrond van moeizame onderhandelingen tussen de politiek en de boeren over het

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad raadt af mensen ouder dan 65 jaar bloed te laten geven

Hoewel ons land steeds vaker met nijpende tekorten aan bloed van specifieke bloedgroepen kampt, adviseert de Hoge Gezondheidsraad om bloeddonatie van personen ouder dan 65 jaar niet aan te moedigen. Dat zegt het adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu woensdag. “De veiligheid van de bloedtransfusieketen moet altijd de hoogste prioriteit blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Leegstand van winkels in centrum Lier neemt spectaculair toe

Het gaat niet goed met de leegstand van winkels in het centrum van Lier. Er staan er nu 39 leeg, dat zijn er 10 meer dan in april vorig jaar. En de komende maanden komen er nog drie of vier winkels bij die verdwijnen. De stad Lier hoopt dat het geven van premies het tij kan keren. Vooral kledingwinkels hebben

Lees meer »

“De Kardashians zijn dit jaar niet welkom op het Met Gala”

Kim Kardashian (42) en haar zussen blokkeren al jaren steevast de avond van het Met Gala in hun agenda. Al zou Anna Wintour (73), de organisator van het prestigieuze mode-event, de realitysterren dit jaar schrappen op de gastenlijst. Wat bijna ondenkbaar is, aangezien de familie een van de meest invloedrijke ter wereld is.

Lees meer »

Uitgevers overspoeld door botboeken

10:03 Geen enkele software groeide ooit zo snel als ChatGPT, de intelligente chatbot van OpenAI. Hoe gaat deze technologie de machtsverhoudingen in Silicon Valley veranderen? Wat betekent het voor uw job en…

Lees meer »

Iedereen wil Formule 1 zijn

19:48 Het nieuwe formule 1 seizoen begint zondag met de Grand Prix van Bahrein. De renaissance van de F1 is zo groot dat elke sport de aanpak van eigenaar Liberty Media wil kopiëren.

Lees meer »

YouTube wordt minder streng voor scheldwoorden

YouTube, het videoplatform van Google, heeft zijn regels voor vulgair en grof taalgebruik versoepeld. Daardoor kunnen YouTubers bijvoorbeeld weer op elk moment in hun video ‘fuck’ zeggen zonder dat ze uitgesloten worden van advertentie-inkomsten.

Lees meer »

Nieuwe AI-functies Google schrijven hele e-mails of presentaties

Google heeft een nieuw pakket aan functies aangekondigd die werken met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te gaan met OpenAI, dat de afgelopen maanden veel opzien baarde met ChatGPT en Dall-E. Die programma’s kunnen op basis van ingevulde zoektermen zelf teksten of afbeeldingen creëren. Google komt nu met hulpmiddelen die gebruikers helpen hele e-mails

Lees meer »

Waarom zóveel sterren (semi)naakt gaan: “Wij vieren ons lichaam”

Je kan er tegenwoordig niet naast kijken: steeds meer beroemdheden trekken hun kleren uit voor de camera. In bad, in de hotelkamer of zelfs in de sneeuw. Die intieme kiekjes posten ze dan zelf op het internet. Maar waarom doen ze dat? ‘TV Familie’ maakte een overzicht van de mooiste foto’s en de beste verklaringen. “Té intieme zones tonen gaat

Lees meer »