Nieuwsfeed

Geklede buren halen slag thuis: Spaanse naturisten mogen anderen niet verplichten om naakt rond te lopen

Naturisten mogen anderen niet verplichten om ook naakt te gaan zwemmen. Met die uitspraak beslecht het Spaanse Hooggerechtshof een jarenlange bikkelharde burenruzie tussen nudisten en geklede mensen. Voor die laatsten werd hun vakantiewoning een ‘plek van lijden’, aldus de rechtbank.

Krantenkoppen in België

Nu vrijdag Pyjamadag voor Bednet

Op vrijdag 10 maart viert Bednet de achtste editie van Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op om in pyjama naar school of het werk te gaan uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren.

Lees meer »

Gelekte berichten van voormalige Britse minister van Volksgezondheid roepen vragen op over aanpak coronopandemie

Een Britse krant heeft berichten tussen de voormalige minister van Volksgezonheid Matt Hancock en andere functionarissen gelekt. De meer dan 100.000 WhatsApp-berichten roepen vragen op over de aanpak van de coronapandemie. Zo heeft Hancock meermaals wetenschappelijk advies genegeerd om zijn imago niet te schaden. De onthullingen leiden tot heel wat oproer in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

KOERS KORT. Kopecky voegt Amstel Gold Race toe aan haar programma

Lotte Kopecky (27), vorige week nog glansrijk winnares van de Omloop, heeft op Instagram haar volledige voorjaarsprogramma uit de doeken gedaan. De grootste nieuwigheid ten opzichte van vorig seizoen is dat onze landgenote dit jaar ook aan de start van de Amstel Gold Race verschijnt. Nokere Koerse en de Exterioo Classic Brugge-De Panne sneuvelen dan weer. In de Ronde van

Lees meer »

SLANGEN OP MAANDAG. Het verleden leert ons dat coalities niet zo gemakkelijk te voorspellen zijn

Het Gentse bankje waarop Guy Verhofstadt en Freya Van den Bossche in 2006 hun verbond presenteerden, krijgt een nieuw likje verf. Rood en blauw hebben zich in de Arteveldestad opnieuw verloofd voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De groene kartelpartner, waarmee de socialisten de afgelopen legislatuur vreemdgingen, blijft beteuterd en verongelijkt achter. Het voorbeeld van ‘Voor Gent’, zoals het kartel zich noemt,

Lees meer »

Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

Het vergde enige lef, maar de drie Antwerpse vrienden Willem (26), Vincent (27) en Michiel (26) konden Stevie Wonder verleiden om hun app OKO uit te testen op een beurs voor blinden en slechtzienden in Californië. OKO, dat via beeld, geluid en trillingen aangeeft wanneer het verkeerslicht rood of groen is, viel bij de Amerikaanse R&B-legende schijnbaar in de smaak:

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit op het podium zien huilen”: Disney+ lost trailer docuserie ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’

Disney+ pakt uit met een vierdelige docureeks over Ed Sheeran (34). De fans krijgen een unieke inkijk in zijn privéleven en ontdekken ‘zijn verhaal’: hoe een roodharige stotterende jongen uitgroeit tot een popsensatie die voor nokvolle arena’s speelt, maar achter de schermen plots te kampen krijgt met persoonlijke tragedies. “De gezondheid van Cherry was erg slecht. En toen stierf plots

Lees meer »

Herkenbaar? Eén op drie Vlaamse ouders onderschatte het  ouderschap 

Hoewel ouders in Vlaanderen de opvoeding van hun kind overwegend positief ervaren, geeft ook een derde aan dat het ouderschap moeilijker is dan gedacht. Dat blijkt uit de Gezinsenquête van het departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. "De resultaten geven een eerlijk beeld van wat ouderschap is", vertelt Diederik Vancoppenolle van het Agentschap Groeien.

Lees meer »