Nieuwsfeed

Geklede buren halen slag thuis: Spaanse naturisten mogen anderen niet verplichten om naakt rond te lopen

Naturisten mogen anderen niet verplichten om ook naakt te gaan zwemmen. Met die uitspraak beslecht het Spaanse Hooggerechtshof een jarenlange bikkelharde burenruzie tussen nudisten en geklede mensen. Voor die laatsten werd hun vakantiewoning een “plek van lijden”, aldus de rechtbank.

Krantenkoppen in België

Nog nooit zo weinig zee-ijs op Antarctica

De hoeveelheid zee-ijs in het zuidpoolgebied was afgelopen maand kleiner dan ooit. Gemiddeld was er een derde minder dan wat normaal is voor februari. De Europese dienst Copernicus meldt dat het vorige record van 2017 daarmee verbroken is. Het nieuwe record zat er wel aan te komen: ook in januari lag er al veel minder ijs dan gebruikelijk voor die

Lees meer »

KIJK. Vliegtuigpassagier probeert steward in volle vlucht neer te steken en nooduitgang te openen

Op een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines tussen Los Angeles en Boston heeft een passagier geprobeerd om een vliegtuigdeur te openen. De 33-jarige man viel vervolgens de bemanning aan met een gebroken metalen lepel. Er hangt hem nu een levenslange celstraf en een boete tot 250.000 dollar (ongeveer 234.000 euro) boven het hoofd. Dat melden de autoriteiten van

Lees meer »

Brusselse onderzoeksrechter wordt niet van onderzoek gehaald naar mogelijke corruptie Europees Parlement

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek gehaald naar corruptie in het Europees Parlement. De advocaat van Marc Tarabella, het Belgische Europarlementslid dat verdacht wordt, had een wrakingsverzoek ingediend tegen Claise om hem van de zaak te halen, maar Claise weigerde zich terug te trekken. Het hof van beroep heeft nu geoordeeld dat het wrakingsverzoek ongegrond was.

Lees meer »

Resultaten van onderzoek ‘The Voice of Holland’ bekend: kandidaten en medewerkers trokken al in 2015 aan alarmbel

Verschillende kandidaten en medewerkers bij ‘The Voice of Holland’ hebben al tussen 2015 en 2022 geklaagd over seksueel ongepast gedrag. Dat constateert advocatenkantoor Van Doorne in het externe onderzoek naar de misstanden bij de talentenjacht. De resultaten daarvan werden nu bekendgemaakt. Het onderzoek onthult ongepast gedrag door meerdere personen in vele vormen. Het wangedrag werd ook intern gemeld, maar er

Lees meer »

Museumpas goed voor twee miljoen museumbezoeken sinds lancering

Sinds de museumpas in september 2018 werd gelanceerd, werden er al twee miljoen museumbezoeken mee afgelegd. Het museumabonnement, waarmee je een jaar onbeperkt op bezoek kan bij meer dan 225 musea, mikt ook dit jaar op een forse groei. Dat meldt museumPASSmusées, de organisatie die het beheer van de museumpas voor haar rekening neemt, donderdag.

Lees meer »

Huurlingenleger Wagner gaat rekruteringscentra openen in 42 Russische steden

Jevgeni Prigozjin, hoofd van de Russische huurlingengroep Wagner, heeft vrijdag de opening aangekondigd van rekruteringscentra in tientallen Russische steden. Het huurlingenleger stond er al om bekend soldaten te ronselen in gevangenissen in ruil strafvermindering, maar nu gooien ze het over een andere boeg. “In totaal hebben we 42 recruteringscentra voor PMC Wagner geopend”, vertelt Jevgeni Prigozjin in een verklaring. “Ondanks

Lees meer »

“Plots liep Spielberg op ons af. ‘Zijn jullie de mannen van ‘Bullhead’?”: Michaël R. Roskam en Dominique Deruddere plaveiden de weg voor ‘Close’

Elke stem telt, en dus ook die van filmmakers Michaël R. Roskam (50) en Dominique Deruddere (65). Stonden zij jaren geleden in dezelfde schoenen als Lukas Dhont (31), zijn ze vandaag lid van de Academy en mochten ze dus stémmen op de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’. Ze vertellen welk advies ze hun collega-regisseur zouden geven en dissen verhalen op

Lees meer »

Hackers leggen interne keuken van Wagner bloot: van de boekhouding tot sollicitaties met leugendetector

In het najaar van 2022 kregen hackers toegang tot het bedrijfsnetwerk van Wagner-baas Yevgeny Prigozhin. Een aantal maanden lang pompten ze zoveel mogelijk gegevens uit de servers. Ze geven een inkijk in de structuur van het imperium, een unieke mix van een Russische staatsmaatschappij en een crimineel bedrijf, waar het meestgebruikte wachtwoord 1488 is. Een blik op de interne keuken

Lees meer »