Nieuwsfeed

“Het doet pijn”: CEO Plopsa reageert op tientallen getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag

In een onderzoek van De Tijd spreken tientallen getuigen van grensoverschrijdend gedrag bij pretparkengroep Plopsa. Ze schetsen verhalen van een doorgedreven 24/7-cultuur, vernederingen en verdeel-en- heerstactieken. CEO Steve Van den Kerkhof ontkent de aantijgingen aan onze redactie: “Het doet pijn, dat bepaalde mensen dergelijke ervaringen hebben gehad. Gelukkig hebben we honderden, bijna 1.000 werknemers die andere ervaringen hebben met onze bedrijven.”

Krantenkoppen in België

Pulp-bassist Steve Mackey (56) overleden

Bassist Steve Mackey van de Britse groep Pulp is overleden. De muzikant is 56 jaar geworden. De familie van Mackey meldt het nieuws donderdag op sociale media. Zijn vrouw Katie schrijft op Instagram dat de bassist de afgelopen drie maanden in het ziekenhuis lag zonder daarbij de reden te noemen.

Lees meer »

Franse straatartiest brengt overvolle vuilniszakken in Parijs tot leven

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dat vindt ook de Franse straatartiest Bisk. In Frankrijk wordt er al tien dagen nationaal geprotesteerd en gestaakt tegen de pensioenhervorming. Ook de vuilnisdienst staakt waardoor de straten nog steeds bezaaid zijn met afval. De straatartiest liet zijn creativiteit de vrije loop in de Franse hoofdstad en creëerde van de bergen afval grappige beelden.

Lees meer »

Beruchte journaliste Valérie Lempereur vertelt haar verhaal: “Tot mijn 18e zwierf ik van tehuis naar tehuis”

Journaliste en schrijfster Valérie Lempereur (60), in Vlaanderen geen onbesproken blad, werd geboren als Daniel, een jongen. Dertig jaar geleden liet ze zich ‘repareren’ – zoals ze het zelf noemt – tot vrouw. Want zo had ze zich altijd al gevoeld. Sindsdien is Valérie wie ze werkelijk is. In het nieuwe boek ‘Mevrouw’ heeft ze nu haar levensverhaal neergeschreven. ‘Primo’

Lees meer »

Verdachte van dubbele kotmoord legt op laatste assisendag plots bekentenissen af: “Ik ben een moordenaar”

Na 4,5 jaar is er een einde gekomen aan de saga rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaanse Kortrijkzaan Mohammed Musawi (24) bekende op de laatste assisendag onverwacht de moorden op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). Youlia koos die noodlottige avond voor Nessar en dumpte Mohammed. Verscheurd door die onbeantwoorde liefde van Youlia trok de jongeman niet

Lees meer »

Nog 94 Oekraïense kinderen wonen bij Belgische pleeggezinnen

Sinds de Russische invasie hebben 184 Oekraïense jongeren en kinderen, die zonder volwassen begeleiding op de vlucht sloegen, onderdak gevonden bij een Belgisch pleeggezin. Ondertussen keerde bijna de helft terug naar huis of kon bij familie terecht, maar 94 minderjarigen verblijven nog in de pleegzorg, zo meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je die beter niet in individuele namen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel zodat je zonder

Lees meer »

Hij moest dringend naar een afspraak, dus fietste Christian (67) maar over de drukke Brusselse Ring: “Politie zette meteen de achtervolging in”

De 67-jarige Christian moest zich in de politierechtbank verantwoorden voor een wel heel speciaal ‘fietstochtje’. Toen de man in een file verzeilde op de Brusselse Ring, parkeerde hij zijn wagen en legde een stukje af met de fiets. Fietsers zijn daar absoluut niet toegelaten, en een politiewagen zette al snel de achtervolging in. “Ze waren echt boos”, vertelt Christian.

Lees meer »

Red Lions begonnen aan voorbereiding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

Met 27 spelers begonnen de Red Lions deze week aan de voorbereiding op het EK, dat van 18 tot en met 27 augustus in Mönchengladbach wordt afgewerkt. De winnaar van dat EK is meteen zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, de overige teams passeren via een kwalificatietoernooi. “Natuurlijk willen we dat EK winnen, maar ik

Lees meer »

Een op de vier wereldburgers zal in 2035 obees zijn

Ruim de helft van de wereldbevolking zal in 2035 te zwaar of zelfs obees zijn. Dat blijkt vandaag uit de Atlas 2023 van de World Obesity Federation. Een op de vier wereldburgers, bijna 2 miljard mensen, zal over twaalf jaar aan obesitas lijden. Obesitas onder kinderen zal ook sterker toenemen dan bij volwassenen.

Lees meer »

Na hervorming Franstalige schoolkalender: partij Les Engagés wil dat schoolvakanties beter afgestemd worden op die van Vlaamse gemeenschap

Sinds dit schooljaar hebben kinderen en jongeren in het Franstalig onderwijs een kortere zomervakantie van 6 weken. In ruil krijgen ze na elke lesperiode van 7 weken 2 weken vakantie. Een herademing voor veel leerkrachten en leerlingen, maar ook wel vervelend voor wie met één been in het ene en het andere been in een ander gewest staat. De partij

Lees meer »