Nieuwsfeed

“Hij moet wat meer water bij de wijn leren doen”: Dina Tersago analyseert de nieuwe kandidaten van ‘Boer zkt Vrouw’

Vier boeren en één boerin staan te trappelen om op zoek te gaan naar de liefde van hun leven in ‘Boer zkt vrouw’. Net als vorig jaar blijven ze eerst nog anoniem, maar Dina Tersago (44) – bezig aan haar vijftiende seizoen – maakt nu al een karakterschets van elke boer. “Na een onverwacht telefoontje moest ik stante pede in mijn wagen stappen.”

Krantenkoppen in België

Duikinstructeur (59) schuldig aan ongeval dat Kurt en Nathalie het leven kostte: “Eindelijk antwoorden voor hun kinderen”

Een 59-jarige duikinstructeur uit Gent is drieënhalf jaar nadat het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten bij een duikongeval in de Noordzee schuldig bevonden. Volgens de rechter maakte R.C. een reeks beslissingen met een gebrek aan voorzichtigheid, die tot het ongeval leidde. Hij kreeg drie maanden cel met uitstel. “Vooral voor Kurts zoontje Arnaud

Lees meer »

180 kinderen voor een dag student aan de Kinderuniversiteit van UHasselt

Voor een dag mochten 180 kinderen tussen de 8 en 13 jaar student zijn op de Kinderuniversiteit van de UHasselt in Diepenbeek. Ze volgden er een hoorcollege en workshops over licht en andere wetenschappelijke thema’s. Naar aanleiding van haar 50e verjaardag dit jaar organiseerde de universiteit een extra uitgebreide editie van de Kinderuniversiteit.

Lees meer »

“Ik was bang voor racisme in Burnley. Overal las je dat hij naar de meeste blanke club trok”: vader Pierre Kompany over het succes en de uitdagin­gen van zijn zoon

Eigen kind, schoon kind. Geen grotere supporter van Vincent Kompany dan vader Pierre. En dus zit hij vanavond op de tribune om Burnley in de FA Cup aan te moedigen tegen Manchester City: “Al vrees ik dat ze geen schijn van een kans maken.” Het resultaat zal ook niets afdoen aan het eclatante succes van zijn zoon als trainer in

Lees meer »

Sander Loones (N-VA) pikt kritiek van partijgenoot Siegfried Bracke over pensioenextra’s niet: “Deze affaire is een ramp voor de politiek”

“Peter De Roover en Sander Loones zijn gewoon gaan meeroepen met de roepers, zonder kennis van zaken”, Siegfried Bracke (N-VA) was niet mals voor zijn partijgenoten toen hij voor de eerste keer reageerde op de heisa rond zijn pensioenbonussen als oud-Kamervoorzitter. In een interview met ‘De Zondag’ kaatst N-VA-Kamerlid Loones de bal terug en verwijt hij Bracke “een oneerlijke reactie”:

Lees meer »

ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux

Lees meer »

“De samenleving is in gevaar”: experts en Elon Musk roepen onderzoek naar artificiële intelligentie halt toe

In een open brief roepen experts op om het onderzoek naar geavanceerde artificiële intelligentie zes maanden te pauzeren om eerst meer regels op poten te zetten. De recente vooruitgang zou "ernstige risico’s voor de samenleving inhouden". De brief verzamelde al meer dan 1.100 handtekeningen, van onder meer Twitterbaas Elon Musk, mede-oprichter van Apple Steve Wozniak en auteur Yuval Noah Harari.

Lees meer »

Schurft is aan opmars bezig, richtlijnen op komst voor aanpak: “Kinderen mogen er gewoon mee naar school”

Scabiës of schurft, een overdraagbare huidaandoening die jeuk veroorzaakt, is aan een gestage opmars bezig. Daarom worden er nieuwe richtlijnen opgesteld in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo weten bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven wat ze moeten doen als het opduikt. “Er is geen acute uitbraak, maar door die stijgende tendens moeten we wel extra ons best doen om

Lees meer »

Welke kritiek op elektrische wagens is terecht? Expert: “Vlamingen willen met hun auto naar het zuiden, maar ze rijden bijna nooit meer dan 40 km”

Vlaanderen raakt niet uitgepraat over Jurgen (47) die zijn Tesla inruilt voor een benzineauto. In het debat over de elektrische wagens lopen de emoties zeer hoog op, zo blijkt. Welke kritieken zijn terecht, welke niet? Hoe komt het dat de batterij van zulke wagens veel zwakker lijkt dan autobouwers voorhouden? En wanneer worden elektrische auto’s eindelijk goedkoper? Professor Joeri Van

Lees meer »