Nieuwsfeed

Impulsaankopen, vergunningsproblemen en een droomvilla: dit is de vastgoedportefeuille van de familie Meiland

Vier jaar. Meer tijd heeft de familie Meiland niet nodig gehad om zich in ons collectief geheugen te nestelen, en tegelijk een heuse geldmachine op gang te brengen. Die zorgt ervoor dat het hele gezin maar blijft opklimmen op de vastgoedladder. Voor wie het allemaal niet meer kan bijhouden maakte ‘Dag Allemaal’ een handig overzicht van de plaatsen waar de Meilandjes de jongste jaren neerstreken. Wat was hun duurste aankoop? En waar wonen ze momenteel? “Elke dag bellen er nieuwsgierige fans aan.”

Krantenkoppen in België

Noord-Korea test vier kruisraketten

Noord-Korea heeft vier proeven met kruisraketten uitgevoerd in zee. Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA vrijdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. De oefening demonstreerde de “oorlogshouding” van Pyongyangs kernmacht, klonk het.

Lees meer »

Cathy uit ‘Boer zkt Vrouw’ moest pijnlijke breuk verwerken: “Het voelde alsof ik m’n hart uit mijn borstkas kon rukken”

Waarom doet Cathy (37) mee aan‘Boer Zkt Vrouw’? Het is een vraag die heel wat kijkers zich stellen bij het zien van de knappe, spontane boerin. Toch bleek een lief vinden zonder hulp van een tv-programma niet evident, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. Het gevolg van een stukgelopen relatie. “Ik was veel te diep gekwetst”, klinkt het in een uitgebreid

Lees meer »

JOUW MENING. Moeten de beschikbare gegevens van scholen openbaar zijn?

Het ‘Nieuwsblad’ publiceerde vrijdag nooit eerder gepubliceerde gegevens over alle middelbare scholen, gebundeld in een handige tool. Je ziet onder andere hoeveel leerlingen doorstromen naar het hoger onderwijs, hoeveel A-, B-, en C-attesten worden uitgereikt en hoe divers de scholen in jouw buurt zijn. Wat denk jij? Horen die gegevens openbaar en voor iedereen beschikbaar te zijn? Laat het hieronder

Lees meer »

Thailand zoekt naar verloren radioactieve cilinder

In Thailand wordt gezocht naar een vermiste cilinder met daarin radioactief materiaal. Het gaat om een stalen cilinder van 30 centimeter met een diameter van 13 centimeter. De autoriteiten waarschuwen voor gezondheidsrisico’s bij directe blootstelling aan het radioactieve Caesium-137.

Lees meer »

Michiel en Maria ruilden jobs bij sterrenrestaurants in voor eigenhuiskamerrestaurant: “De druk hoeft voorlopig niet meer”

De bekendmaking van de Michelinsterren is voor het eerst in jaren geen belangrijk moment voor Michiel Beuselinck en Maria Moll. Het koppel gaf hun job in sterrenrestaurants op om hun eigen huiskamerrestaurant te starten. “We vinden het vooral belangrijk dat het eten smaakt en dat klanten terugkomen. Sterren zijn voorlopig niet aan de orde", vertellen ze aan Radio2-reporter Margaux van

Lees meer »

Meer dan 2 ton cocaïne aangespoeld op Franse stranden

Op stranden in Normandië, in Frankrijk, is opnieuw cocaïne aangespoeld. Deze keer gaat het over 1,5 ton. Eerder deze week was er op de stranden al 800 kilogram cocaïne gevonden. De drugs zaten verpakt in waterdichte, drijvende zakken. Mogelijk is de drugs tijdens een politiecontrole in de zee gedumpt of tijdens het overladen op een kleiner schip in de zee

Lees meer »

Oud-advocaat van Geneviève Lhermitte (56), de vrouw die haar 5 kinderen doodde: “De hemel zal haar ontvangen”

Xavier Magnée, de ervaren Brusselse strafpleiter die Geneviève Lhermitte (56) verdedigde voor het hof van assisen, reageert geschokt op de dood van zijn voormalige cliënte. “Ik denk dat het een opluchting was voor haar”, zegt hij geëmotioneerd aan de telefoon. “Ze heeft veel geleden.” We spraken met de tachtiger over de vrouw, de straf die ze kreeg en haar euthanasie.

Lees meer »

De zeven 60-plussers die de toekomst van China bepalen

De Chinese president Xi Jinping heeft zijn – historische – derde termijn te pakken. Vrijdag werd hij door het Volkscongres opnieuw verkozen tot president. Tijdens die partijtop in Peking stelt hij ook zijn team samen. Veel tegenspraak zal de president niet krijgen. De machtigste mannen zijn allemaal oude getrouwen van Xi.

Lees meer »

Aantal oproepen naar Eetexpert meer dan verdubbeld op twee jaar tijd

De helpdesk van Eetexpert vzw, het Vlaams kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, ontving vorig jaar 1.726 oproepen. Dat waren er 18,4 procent meer dan in 2021 en ruim dubbel zoveel als in 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Lees meer »

Nederlands-Turkse touroperator Corendon breidt fors uit op Brussels Airport

De Turks-Nederlandse touroperator Corendon breidt zijn capaciteit op Brussels Airport dit zomerseizoen met 35 procent uit ten opzichte van vorige zomer en stationeert drie vliegtuigen op de luchthaven van Zaventem. Dat heeft CEO Steven van der Heijden aangekondigd tijdens een persconferentie. In totaal zal Corendon 200.000 vliegtuigstoelen van en naar Brussel aanbieden.

Lees meer »