Nieuwsfeed

Jaap Reesema staat in België en Nederland op één: “Een droom”

Mijlpaal voor Jaap Reesema (38). De Nederlander die bij ons bekend werd als studiozanger op de beats van Regi, staat met zijn album ‘Als je voor me staat’ op nummer één in België en Nederland. “Bedankt voor de support”, klinkt het via Reesema die straks ook solo deelneemt aan ‘Liefde voor muziek’.

Krantenkoppen in België

Ook Brusselse ambtenaren mogen binnenkort wellicht niet meer op TikTok

De federale en Vlaamse overheid verbiedt TikTok op al zijn diensttoestellen. Voor Brussel is er nog geen definitieve beslissing, maar het is "zeer waarschijnlijk" dat ook hier het advies van de Nationale Veiligheidsraad gevolgd zal worden. Aanstaande vrijdag komen de Brusselse ministers hierover samen om de details te bespreken. Ook de politie Brussel Hoofdstad-Elsene, die als eerste korps van het

Lees meer »

Brand en ontploffingen in Russische olieraffinaderij, meldingen van drones

Op het terrein van een olieraffinaderij in de Zuid-Russische stad Toeapse is brand uitgebroken. Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld. Het vuur strekte zich in de nacht van maandag op dinsdag uit tot 200 vierkante meter, maar is inmiddels geblust, aldus het stadsbestuur van Toeapse op het sociale netwerk VKontakte. Er zouden volgens Rusland geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn.

Lees meer »

Spotify lanceert “AI-radio” met persoonlijke dj-praatjes: luisteren we straks allemaal naar ons eigen radiostation? 

De populaire muziekdienst Spotify, met zo’n 450 miljoen gebruikers wereldwijd, stelde enkele dagen terug zijn nieuwste snufjes voor. Eén toepassing springt daarbij in het oog, met name een door AI (Artificiële Intelligentie) aangestuurde privé-radio: je favoriete songlijst mét persoonlijke AI dj-aankondigingen erbovenop. Luidt dit het einde in van conventionele radio?

Lees meer »

Onze redacteur speurt naar de identiteit van ‘The Masked Singers’: “Wie zo goed kan liegen, kan écht Minotaurus zijn”

Acht zingende BV’s hebben de ‘Big Bang’ gehaald in ‘The Masked Singer’. Daar zitten vijf profesionele zangeres en zangeressen bij, beweert onze redacteur. Maar wie zijn z’n verdachten? En welk bewijsmateriaal ondersteunt z’n theorieën? We zetten het voor u op een rijtje. “Wij luisterden naar Boris en plots twijfelden we aan Maksim. Maar er is nood aan meer zekerheid.”

Lees meer »

Kaakcorrecties populairder dan ooit: “Ik zie soms moeders die ervoor kiezen nadat ze het geslaagde resultaat hebben gezien bij hun dochter”

Het aantal Belgen die een kaakcorrectie lieten uitvoeren, is in amper tien jaar tijd méér dan verdubbeld. Van 8.759 in 2011 naar 17.779 in 2021. “Al moet je daar nog altijd heel wat voor overhebben”, stelt professor orthodontie Guy De Pauw (UZ Gent). Hoe verlopen die operaties nu precies? Worden ze door het ziekenfonds terugbetaald? En hoelang loop je daarna

Lees meer »