Nieuwsfeed

José De Cauwer neemt afscheid van zijn 102-jarige vader: “Het was goed voor hem. En toch, op je 73ste wees worden, het valt tegen”

Hun levens konden niet meer verschillen. José De Cauwer, de man die door de koers de hele wereld zag. Zijn vader Victor die zelfs nooit de zee zag. Op 25 januari van dit jaar overleed de vader op 102-jarige leeftijd. José De Cauwer droeg prompt een boek aan hem op. “102 is een schone leeftijd, zeggen ze. Natuurlijk is dat waar. Maar als het zover is, valt het toch verschrikkelijk tegen, moet ik eerlijk zeggen.”

Krantenkoppen in België

Dan toch geen Europees verbod op benzine- en dieselwagens? Duitsland blokkeert goedkeuring

De deal leek helemaal rond, maar nu ligt Duitsland (samen met Italië) dwars: zolang er geen duidelijk voorstel van de Europese Commissie komt over synthetische brandstoffen, wil de liberale Duitse regeringspartij FDP niet dat Duitsland het Europese verbod op benzine- en dieselwagens vanaf 2035 goedkeurt. Duitse automerken zoals BMW en Porsche geloven dat er nog een toekomst is voor verbrandingsmotoren

Lees meer »

Nationaal Zangfeest in Antwerpen: organisator roept N-VA en Vlaams Belang op om “samen te werken aan de splitsing van België”

In de Lotto Arena in Antwerpen vindt vandaag, na drie jaar afwezigheid door de coronacrisis, de 83e editie van het Nationaal Zangfeest plaats. Bij aanvang van het evenement riep Bart Fierens, voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, de partijvoorzitters van N-VA en Vlaams Belang op om de handen in elkaar te slaan bij de verkiezingen van 2024.

Lees meer »

TikTok kondigt tijdslimiet van 1 uur aan voor gebruikers onder 18 jaar (maar er zijn achterpoortjes)

Binnen enkele weken zullen TikTok-gebruikers jonger dan 18 jaar niet meer ongestoord kunnen scrollen op de populaire app. Accounts van jonge gebruikers zullen automatisch ingesteld zijn op een schermtijdlimiet van 60 minuten per dag. Als ze toch willen verder kijken, zullen ze een code moeten ingeven. De limiet zou ook aangepast kunnen worden. TikTok kondigt daarmee een opvallend drastische maatregel

Lees meer »

Hebben kinderen baat bij een vitaminesupplement? En welk kies je dan? “Te hoge dosissen kunnen schadelijk zijn”, waarschuwt biochemicus

Multivitamines voor kinderen zijn ontzettend populair. Maar welke vitamines hebben zij écht extra nodig? Voedingswetenschapper en biomedicus Amandine de Paepe waarschuwt: “Vitaminesupplementen kunnen een goede aanvulling zijn, maar ze kunnen ook overgedoseerd worden.” Ze neemt zes soorten uit de winkel en de apotheek onder de loep en legt uit waar je op moet letten.

Lees meer »

Nederland verbijsterd na politieke aardverschuiving: staat ons volgend jaar hetzelfde te wachten?

Een complete politieke aardverschuiving. Een die nog groter is dan de verzakking bij de vorige Nederlandse verkiezingen. De score van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij onze noorderburen slaat iedereen met verstomming. Kunnen we uit de provinciale stembusslag in Nederland lessen trekken voor de verkiezingen die hier volgend jaar op de agenda staan? Kunnen ook wij ons aan zo’n grote verschuivingen verwachten?

Lees meer »

Expert over Poetins bezoek aan bezet Marioepol: “Toeval, maar dit komt over als serieuze middelvinger naar het Westen”

Nog nooit kwam hij zo dicht bij het front. Vladimir Poetin heeft volgens Russische media een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette havenstad Marioepol. Zaterdag ging hij ook langs op de Krim om de negende ‘verjaardag’ van de annexatie te vieren. En dat één dag nadat het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde. “De timing is waarschijnlijk toeval, maar het

Lees meer »