Nieuwsfeed

Kamala Harris: “Onomstotelijk bewijs dat Rusland misdaden tegen de mensheid beging, wereld moet optreden”

De Verenigde Staten beschuldigen Rusland formeel van misdaden tegen de menselijkheid in Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse vicepresidente Kamala Harris gezegd tijdens de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg waarschuwde intussen voor de risico’s van een Russische overwinning.

Krantenkoppen in België

Brussels Airlines nog steeds verlieslatend in 2022: “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we dit jaar winstgevend zullen zijn”

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is er niet in geslaagd om in 2022 winst te maken. Het bedrijf eindigde vorig jaar ruim 74 miljoen euro in het rood. Dat is al fors minder verlies dan tijdens de coronacijfers, en Brussels Airlines is ook optimistisch dat er dit jaar wél winst gemaakt zal worden. Moederbedrijf Lufthansa Groep is wel heel erg

Lees meer »

Franse president Macron verdedigt de pensioenhervormingen met hand en tand tijdens televisie-interview

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn pensioenhervormingen met hand en tand verdedigd. Dat deed hij tijdens een televisie-interview, het eerste sinds het doorvoeren van de omstreden pensioenhervorming. Macron hoopt om met het interview de woedende massa tot bedaren te brengen, maar haalt ook hard uit naar demonstranten die geweld gebruiken. "Als er geweld gebruikt wordt, zijn we niet langer

Lees meer »

Filip en Mathilde voor het eerst op staatsbezoek naar Zuid-Afrika: waarom is zo’n bezoek nog belangrijk?

Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken vandaag voor een staatsbezoek van vier dagen naar Zuid-Afrika, opmerkelijk genoeg het land met de grootste Belgische gemeenschap op het Afrikaanse continent. Van klimaat en migratie via diamant tot vaccins valt er voor het vorstenpaar veel te bepraten in Zuid-Afrika. Wat is het belang nog van zo’n staatsbezoek? Waarom willen Filip en Mathilde er

Lees meer »

Brussel: draai dan 797204

11:12 Dankzij de verkoop van de belangrijkste private participatie veert GBL een beetje op. Al blijft de Brusselse holding met een hardnekkig hoge korting worstelen.

Lees meer »

Frank Vercauteren pareert kritiek op selectie Rode Duivels: “Als we alleen doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem”

Geen eerste selectie zonder controverse. Maar technisch directeur Frank Vercauteren, intussen een maand in dienst bij de KBVB, verdedigde de keuze voor de 24 Rode Duivels die bondscoach Domenico Tedesco selecteerde: “Ik sta voor 200% achter alle namen.” En voorts: “Wat gebeurd is in Qatar, is gebeurd. Wij moeten nu zorgen voor een nieuwe start en nieuwe schwung.”

Lees meer »