Nieuwsfeed

KIJK. Akelige beelden in Engeland: César Azpilicueta krijgt zuurstof toegediend na trap in gezicht, Chelsea-kapitein is bij bewustzijn en sprak met zijn vrouw

Bang moment op Stamford Bridge deze namiddag. Verdediger César Azpilicueta werd vol in het gezicht geraakt door Southampton-speler Sekou Mara en ging tegen de grond. De Spanjaard kreeg zuurstof toegediend. Volgens Chelsea-coach Potter is hij bij bewustzijn. Chelsea heeft overigens nog andere zorgen dan zijn aanvoerder. Ondanks een recordinvestering van 360 miljoen op de transfermarkt in januari, raakt de topclub niet weg van plaats 10. Crisis.

Krantenkoppen in België

Onbegeleide -12-jarigen niet welkom bij Måneskin-concert, maar hoe vaak komt dat eigenlijk voor?

Donderdag en vrijdag concerteert de populaire Italiaanse band Måneskin in Vorst Nationaal. Zaalexploitant be.at stuurde de ticketkopers een herinnering aan de policy dat kinderen onder de 12 er zonder begeleiding niet in komen. Wie jonger dan 16 is en onbegeleid, moet een gesigneerd document voorleggen. “Onbegeleide kinderen duiken steeds vaker op maar we willen het probleem ook niet overroepen”, zegt

Lees meer »

Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het

Lees meer »

Ze haten school, piekeren zich suf en willen vooral rust: Sanderijn Helsen vroeg pubers wat hen bezighoudt en dat is een hele hoop

Wat gaat er om in het puberbrein? Dat wilde theatermaakster Sanderijn Helsen (45) – zelf mama van twee tieners – heel graag weten. Ze sprak erover met 217 pubers in verschillende scholen. Voor en met hen schreef ze een theaterconcert. Zo werd ze ervaringsdeskundige. “Puberfluisteraar”, zoals ze zichzelf noemt. Wat er in hun hoofd omgaat? Heel veel, zo blijkt. “Het

Lees meer »

Nu de verse groenten schaarser en duurder zijn: welke eet je het best?

Tomaten. Paprika’s. Komkommers. Aubergines. Bloemkolen. Sla. En – bijna – alle fruit. Ze zijn lekker en frissen eender welk gerecht op. Maar ze zijn ook peperduur geworden omwille van een sputterende aanvoer. “Je wacht het best nog een maandje vooraleer je ze opnieuw op het menu zet”, zegt Evi Van Camp van tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen. Vraag is: wat zijn de

Lees meer »

Rijzende ster Aimé Claeys uit ‘1985′: “De makers moesten me tegenhouden om niet té ver te gaan”

De goed onthaalde fictiereeks ‘1985′, waarvan vanavond de laatste aflevering wordt uitgezonden, weet wekelijks meer dan een miljoen Vlamingen aan de buis te kluisteren. Daarin valt Aimé Claeys (27) op, de beloftevolle acteur die de rol van rijkswachter Franky speelt. Iets waar hij veel voor over had. Een uitgebreid interview over zijn achtergrond, de reactie op z’n rol en z’n

Lees meer »